Newsroom

Newsroom

Προκαλεί η παπαδιά για την Έλενα Φραντζή: Ήταν ψεύτρα, πήρε χρήματα για να κατηγορήσει τον ιερέα

Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τον θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή η οποία όπως είχε καταγγείλει η ίδια από την ηλικία των τεσσάρων ετών βίωνε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον θετό της πατέρα, ιερέα Στυλιανό Σάββα και την σωματική βία από την θετή της μητέρα, Ελένη Σάββα, στο χωριό Εργάτες.

5abc98e31dc524e1388b4615

Στην εκπομπή του Σίγμα “Μεσημέρι και Κάτι”, παρενέβη τηλεφωνικά η παπαδιά θετή “μητέρα” της Έλενας και σε έντονο ύφος, ανέφερε ότι η Έλενα ήρθε στο σπίτι της όταν ήταν τριών ετών.

Όπως είπε όταν έφεραν κοντά της την Έλενα, τα χέρια της έτρεμαν και όταν ρώτησε την Λειτουργό του Γραφείου Εφημερίας τον λόγο, της ανέφεραν ότι το κοριτσάκι αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα.

Όπως είπε, η βιολογική μητέρα της Έλενας την έπαιρνε κάποιες φορές και όταν την επέστρεφε το κοριτσάκι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Είπε πως ο ιερέας κατηγορήθηκε άδικα, ενώ κατηγόρησε την Έλενα ότι ήταν ψεύτρα, κλέφτρα και ανήθικη και ότι έλαβε χρήματα για να καταθέσει στο Δικαστήριο εναντίον του ιερέα.

Μάλιστα ανέφερε ότι η Έλενα της τηλεφώνησε για να μάθει εάν αποφυλακίστηκε ο ιερέας γιατί, όπως ισχυρίστηκε, δεν τις είχαν δώσει όλο το ποσό το οποίο της προσέφεραν για να καταδικαστεί ο θετός της πατέρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάποιοι έκαναν πλύση εγκεφάλου στην Έλενα.

Ο ιερέας δικάστηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, ενώ η πρεσβυτέρα δικάζεται στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Η παπαδιά υποστήριξε ακόμη πως η αστυνομία έχει στην κατοχή της ηχογράφηση στην οποία η Έλενα Φραντζή, μιλώντας με την άλλη θετή κόρη της οικογένειας, παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε.

Είπε ακόμα πως πήρε πολλά λεφτά, ισχυριζόμενη πως η Έλενα είχε αναφέρει ότι δεν θα έκανε την καταγγελία για 10.000 – 15.000 ευρώ, αλλά για πολύ περισσότερα, και μάλιστα κάποιος της τα χρωστούσε.

«Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Εγώ έχω πάει στην κηδεία της», είπε η πρεσβυτέρα, αλλά «με αυτά τα λόγια δεν άντεξα, θύμωσα πολύ».

Η παπαδιά σε καμία περίπτωση δεν τεκμηρίωσε τα όσα καταλόγισε στην Έλενα Φραντζή, λέγοντας πως δέχεται απειλές.

«Με απειλούν. Δεν μπορώ να σας πω ποιοι τη χρημάτισαν. Εγώ τώρα δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Καμιά μάνα δεν θα ανεχόταν τέτοιες πράξεις από τον άντρα της. Θέλω να σας πω πως όταν μια γυναίκα, μια μάνα, βλέπει αυτά που η Έλενα κατηγόρησε τον άντρα μου, θα έφευγα να πάω στο μοναστήρι και θα είχα ψυχολογικά προβλήματα».

Η παπαδιά παραδέχθηκε ότι είχε χτυπήσει την Έλενα με μία κουτάλα, και δικαιολόγησε την πράξη της με τον ισχυρισμό ότι η θετή της κόρη είχε κλέψει χρυσαφικά που αποτελούσαν τάματα στην Αγία Παρασκευή. Τα χρυσαφικά, όπως είπε, είχαν βρεθεί κάτω από το θρανίο της στο σχολείο. Η πρεσβυτέρα προσπάθησε επίσης να εμφανιστεί ως «στοργική» μητέρα, λέγοντας πως αγόραζε στην Έλενα καλά ρούχα και την πρόσεχε.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Πέθανε η 29χρονη Έλενα Φραντζή την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά ο ιερέας πατριός της

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.