Newsroom

Newsroom

Προεκλογικό "δώρο" Πάσχα επαναφέρουν όσοι μέμφονται το πελατειακό σύστημα

Η προεκλογική περίοδος έχει κάτι από το πνεύμα των Χριστουγέννων ή ένα μαγικό λυχνάρι στη μέση της ερήμου.  Όλα μπορούν…

samras

Η προεκλογική περίοδος έχει κάτι από το πνεύμα των Χριστουγέννων ή ένα μαγικό λυχνάρι στη μέση της ερήμου.  Όλα μπορούν να συμβούν και οι ευχές των αναξιοπαθούντων δύνανται να πραγματοποιηθούν. Το τζίνι στα παραμύθια συνήθως ζητούσε κάτι ως αντάλλαγμα για να ικανοποιήσει τις τρεις πολυπόθητες ευχές. Στην προκειμένη η κυβέρνηση έχει βγει προς άγραν ψήφων σε μία προσπάθεια να μετριάσει την επικείμενη αποτυχία που έχει προεξοφληθεί για το Μάιο

Έτσι η κυβέρνηση, τρεις μήνες πριν το άνοιγμα της κάλπης ανακοινώνει διά του ίδιου του πρωθυπουργού ότι μέσω του πλεονάσματος, επιδιώκει να επαναφέρει το δώρο Πάσχα για μια μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων. Μάλιστα, υπολογίζει πως θα δώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο Βήμα ο Αντώνης Σαμαράς, το πλεόνασμα αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από τα 1,5 δισ. ευρώ και έτσι το διαθέσιμο -βάσει της συμφωνίας με την τρόικα- θα μπορεί να είναι άνω του 1 δισ.

Ετσι, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και χαμηλοσυνταξιούχους, δώρο Πάσχα, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν θα είναι μόνιμη η επιστροφή του δώρου.

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

aeroplano 1

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου…

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

astynomikos ellada arthro

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

Οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελαφρά τραύματά τους