Προαναγγέλλει και τρίτη δόση εμβολίου ο Θεμιστοκλέους

Τη μεγάλη μείωση  στους εμβολιασμούς, την οποία απέδωσε στις καλοκαιρινές διακοπές, παραδέχτηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού

NewsRoom 02/08/2021 | 20:59

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ερωτηθείς κατά την ενημέρωση για την πορεία του Εθνικού Σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, ανέφερε ότι η χώρα είναι επιχειρησιακά έτοιμη.

«Κατ’ αρχάς, όσον αφορά το πρώτο σκέλος επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε να μπορούμε να υποδεχθούμε ως επιχείρηση "Ελευθερία" την τρίτη δόση. Τις κατευθυντήριες οδηγίες θα μας τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και ανάλογα με αυτές θα κινηθούμε.

Δεν φαίνεται να χρειάζεται τίτλος αντισωμάτων. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και στη δική μας χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κινηθεί σε τρεις άξονες ανάλογα και με την ηλικία, ανοσοκατεσταλμένους και το χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός.    


Σε κάθε περίπτωση και εμείς είμαστε έτοιμοι σαν επιχειρησιακό σκέλος, τέλος του μήνα, αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει, να μπορούμε να το υλοποιήσουμε» σημείωσε.