«Πριν από λίγο χάσαμε ασθενή, κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπό μας»

Δραματική η κατάσταση στο ασφυκτικά γεμάτο νοσοκομείο Παπανικολάου

NewsRoom 17/11/2020 | 10:28

Τις δραματικές στιγμές που ζει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο ασφυκτικά γεμάτο νοσοκομείο Παπανικολάου περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νικόλαος Καπράβελος, υποστηρίζοντας πως κάθε μισή ώρα χάνεται και ένας άνθρωπος.

«Οι τελευταίοι που θα πέσουμε είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι. Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο μας, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; Έχουμε 200 κλίνες στη διάθεση μιας νόσου, αυτό δεν είχε ξαναγίνει ποτέ! 200 δίνουν μάχη ζωής» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα ο ίδιος καθυστέρησε να βγει σε σύνδεση διότι έφυγε από τη ζωή ένας ακόμα άνθρωπος. Πριν λίγη ώρα χάσαμε ασθενή...» είπε.

«Διασωληνώνουμε νέους! Αυτή την ώρα στη μονάδα μου δίνει τη μάχη για τη ζωή ένας 35χρονος. Χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, έχει βαρύτατη πνευμονία... Χθες το βράδυ μεταφέραμε ασθενή που ήταν καλύτερα για να βάλουμε έναν 54χρονο βαρύτατα διασωληνωμένο. Είμαστε πια υπό το κέντρο επιχειρήσεων, δεν είμαστε νοσοκομείο, δεν κοιμόμαστε. Χωρίς ρεπό σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η στιγμή που λέμε σε κάποιον ότι θα διασωληνωθεί. Και οι συγγενείς που είναι από πίσω... Είναι μανάδες, πατεράδες που διασωληνώνονται τα παιδιά τους» πρόσθεσε.Τέλος έστειλε ένα μήνυμα προς όλους: «Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε είναι η απομόνωση, τα μέτρα. Αργήσαμε να τα πάρουμε εμείς και το πληρώνουμε στη Θεσσαλονίκη»