Που στρέφονται οι αστυνομικές έρευνες για τη δολοφονία της νεαρής εφοριακού

Στο φιλικό περιβάλλον της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με αγριότητα χθες το απόγευμα, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στρέφονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

59e8d0bb1dc524ed568b47d7 1

Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν προκύπτουν, τουλάχιστον έως τώρα, ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητά της και στις υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχων της Α’ ΔΟΥ Πειραιά. Η Αστυνομία δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο το χέρι που μαχαίρωσε την 32χρονη Δώρα με τόση μανία να είναι γυναικείο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η γυναίκα δέχθηκε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο το σώμα της, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί από το μένος του δράστη. «Οι πρώτες ενδείξεις από τον τρόπο που δολοφονήθηκε η γυναίκα οδηγούν προς την κατεύθυνση των προσωπικών κινήτρων. Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλειστεί, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, και κάποια άλλη εκδοχή, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σχέση της διολοφονίας με την επαγγελματική της ιδιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά στο  αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται, ότι η 32χρονη είχε πάει στο Β’ Νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο φιλικού προσώπου της, που σκοτώθηκε πριν από μερικούς μήνες, και δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τον άγνωστο δράστη. Μάλιστα, μετά τις πρώτες μαχαιριές, η γυναίκα μπόρεσε να συρθεί για μερικά μέτρα και ξεψύχησε πάνω σε έναν τάφο, όπου την είδε ένας ιερέας του κοιμητηρίου.

Το σημάδι στο πρόσωπο της Δώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ότι το σημάδι στο πρόσωπο της άτυχης κοπέλας δεν φαίνεται να έγινε με σκοπό να χαραχτεί κάποιο αρχικό γράμμα όπως γράφτηκε σήμερα από πολλά μέσα ενημέρωσης. Επίσης από την έρευνα του ιατροδικαστή προέκυψε ότι η εφοριακός προσπάθησε να προφυλαχθεί και έχει και ένα τραύμα στο χέρι. Η γυναίκα φέρει άλλα 13 τραύματα στην πλάτη, στην κοιλιά και στο στήθος. 

Το ξέσπασμα του πατέρας της

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της 32χρονης Δώρας ζητά από την εφορία όπου εργαζόταν η κόρη του να δώσει στην δημοσιότητα τις υποθέσεις που χειριζόταν, θεωρώντας πως εκεί κρύβεται η ταυτότητα του δολοφόνου. «Να βγει το ΣΔΟΕ και να πει τι υποθέσεις είχε το κορίτσι στα χέρια του», ζήτησε ο πατέρας της 32χρονης. Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι όμως τώρα τελευταία. «Ήταν πληρωμένος δολοφόνος», είπε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας ότι «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».


Ποιος ήταν ο 33χρονος τον τάφο του οποίου επισκεπτόταν η 32χρονη Δώρα

Η Δώρα Ζέμπερη πήγαινε συχνά στο Β’ νεκροταφείο το τελευταίο διάστημα καθώς επισκεπτόταν τον τάφο του φίλου της που σκοτώθηκε τον περασμένο Μάιο σε εργατικό δυστύχημα με γερανό. Όπως δήλωσε ο ιερέας του ναού του κοιμητηρίου, πατέρας Θεόδωρος, τον πρώτο καιρό η ίδια του είχε εκμυστηρευτεί πως αισθανόταν πολύ άσχημα και εκείνος την είχε συμβουλεύσει να επισκεφτεί κάποιον γιατρό, πράγμα που είχε κάνει.

Όπως φαίνεται η νεαρή εφοριακός, δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον θάνατο του 33χρονου Γιάννη Καυκιά, ο οποίος μόλις τον περασμένο Μάιο, έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην περιοχή της Παναγοπούλας Πατρών. Ο 33χρονος εργάτης ιδιωτικής εταιρίας, καταπλακώθηκε από τόνους σίδερου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος του 194ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, κοντά στην Παναγοπούλα, στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα για την κατασκευή της σήραγγας της ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του νέου σιδηροδρόμου Ροδοδάφνη Ψαθόπυργος.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη όταν κατά την διάρκεια μεταφοράς ενός βραχίονα από πλατφόρμα που υπήρχε στο σημείο, αυτός έπεσε πάνω στον 33χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο Γιάννης Καυκιάς, καταγόταν από την Παλαιοκάτουνα Άρτας, όμως η οικογένειά του ζει εδώ και χρόνια στην Αθήνα, ενώ είχε έναν ακόμα μικρότερο σε ηλικία αδελφό. 

Βίντεο – ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές της 32χρονης Δώρας πριν την άγρια δολοφονία

Τις τελευταίες στιγμές της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη πριν δολοφονηθεί με 14 μαχαιριές κατέγραψε εν τω μεταξύ κάμερα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται η νεαρή κοπέλα να περπατάει στο δρόμο κατευθυνόμενη προς το Β΄Νεκροταφείο όπου συνήθιζε να πηγαίνει συχνά το τελευταίο καιρό μιας και εκεί βρισκόταν ο τάφος του φίλου της.

Οι Αρχές συλλέγουν συνεχώς στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο πρόσωπο που θέλησε να βάλλει τέλος στη ζωή της Δώρας με τόσο βίαιο τρόπο. Η αστυνομία έχει ανακρίνει και έχει αποκλείσει ήδη πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της κοπέλας. Επίσης, οι αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για έγκλημα πάθους. Σύμφωνα μάλιστα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πιθανό το χέρι που χτύπησε με τόση μανία την 32χρονη Δώρα να είναι γυναικείο.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…