Newsroom

Newsroom

Πόσο πλούσιος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ

Πολλά έχουν γραφτεί για την περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ. Ακόμα περισσότερα έχει πει ο ίδιος για εκείνη, πολλές φορές μάλιστα με αξιοσημείωτη αλαζονεία και κομπορρημοσύνη. Τελικά πόσο πλούσιος είναι;

5825c4441dc52477308b464d

«Είμαι πολύ πλούσιος για να πεθάνω» είπε όταν ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για το για το προεδρικό χρίσμα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. «Η ομορφιά μου είναι ότι είμαι πλούσιος», δήλωσε σε κάποια προεκλογική του ομιλία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ εκτιμάται στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, αυτή ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια. Από την άλλη, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια.

Είναι γεγονός πως διαθέτει αναρίθμητα σπίτια. Η μόνιμη κατοικία του, όπου ζει με την σύζυγό του Μελάνια και τον γιό του, βρίσκεται στον 63ο όροφο του Πύργου Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, ενός από τους πολλούς πύργους που διαθέτει ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

H είσοδος στο κτίριο είναι στολισμένη με χρυσό και διαμάντια. Στο εσωτερικό του πύργου τα πατώματα είναι από σπάνιο μάρμαρο, τοιχογραφίες κοσμούν τις οροφές και τους τοίχους ενώ η ελληνική μυθολογία έχει την τιμητική της.

Η αλήθεια είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος που αναλαμβάνει την προεδρία των ΗΠΑ. Βέβαια, σε παλαιότερες δηλώσεις του στους New York Times, είχε πει ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα εισπράξει μόλις ένα δολάριο ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

Ο προεδρικός μισθός ανέρχεται στα 400.000 δολάρια ετησίως και ορίζεται από το Σύνταγμα των Η.Π.Α. Εκτός της προεδρικής αποζημίωσης δικαιούται 50.000 δολάρια για τα προσωπικά του έξοδα, 100.000 δολάρια ως μη φορολογούμενη αποζημίωση για τα ταξίδια του και 19.000 δολάρια μόνο για την «διασκέδαση» του.

Από την άλλη, το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δημοσιοποιήσει πλήρεις περιουσιακά στοιχεία, έχει γίνει βορά σε όλους όσοι υποστηρίζουν πως η περιουσία του είναι ακομα πιο μικρή απ’ όση ισχυρίζεται ο ίδιος αλλά και από το ποσό που εκτιμά το Forbes.

Ο όμιλος Τραμπ είναι ένας κολοσσός που δραστηριοποιείται σε πάρα πολλούς τομείς σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το real estate, η τηλεόραση, ο αθλητισμός , η αμπελουργία και η οινοποιία.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…