Πώς περιγράφουν τα θύματα τί βίωσαν από τον Νίκο Γεωργιάδη

Τον Νοέμβριο του 2010 ο Νίκος Γεωργιάδης προσήχθη από τις μολδαβικές Αρχές λόγω της εμπλοκής του σε κύκλωμα trafficking. Εκείνη την περίοδο ήταν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της Μολδαβίας και απεσταλμένος του ΟΗΕ στη συγκεκριμένη χώρα. 

NewsRoom 27/02/2019 | 16:01

H μολδαβική αστυνομία μετά από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση (η οποία ξεκίνησε ως αποτέλεσμα πιέσεων διαφόρων ΜΚΟ κατά της εμπορείας ανθρώπων) κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα παιδοφιλίας. 

Το εν λόγω κύκλωμα εμπορευόταν ανήλικους από 9 έως 16 χρονών, χρησιμοποιώντας μάλιστα το διαδίκτυο και τη σελίδα www.gaymoldova.md, η οποία λειτουργούσε ως «δειγματολόγιο» αφού περιείχε πληροφορίες και φωτογραφίες των ανηλίκων. 

Συνήθως τα θύματα, ήταν παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας να τα προστατέψει.

Μαρτυρία ανηλίκου - «Με βίασε ενώ κοιμόμουν»

Ο Μίσα, ένα από τα παιδιά που ασέλγησε πάνω τους ο Νίκος Γεωργιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε περιγράψει πως δέχτηκε «ιδιαίτερα σκληρή σεξουαλική μεταχείριση από τον Γεωργιάδη και βιασμό».

Οι δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια της έρευνας παρουσιάστηκαν ως παιδόφιλοι και διαπίστωσαν πως το κύκλωμα ήταν υπό την εποπτεία ενός πρώην θύματος παιδεραστών, του Όλεγκ Σιβίτσκι, ο οποίος μετεξελίχθηκε από θύμα σε διακινητή μικρών παιδιών. 

Ένα από τα παιδιά, ο Μίσα, μίλησε με στραμμένη την πλάτη στην κάμερα για τη σχέση του με τον Νίκο Γεωργιάδη. Τα ίδια πράγματα επανέλαβε αργότερα στην κατάθεσή του στην Αστυνομία.

Ο Μίσα μιλάει στους δημοσιογράφους μπροστά στο σπίτι της οδού Πέτρου Μοβίλα, όπου έμενε ο Νίκος Γεωργιάδης:

Μίσα: Αυτή είναι η πολυκατοικία που ζούσε ο πελάτης, που μου έστειλε ο Όλεγκ Σιβίτσκι.

Δημοσιογράφος: Πώς ονομαζόταν ο πελάτης;

Μίσα: Νικ Γεωργιάδης. Αυτός ζούσε σε αυτό το κτίριο, κι απ’ όσο γνωρίζω, δεν ζούσε μόνος του. Ζούσε με ένα αγόρι, που ονομαζόταν Γκρέγκορι. Του αγόραζε πολλά δώρα και ένα λάπτοπ. Δεν ήταν δύσκολο γι’ αυτόν, γιατί ήταν πολύ εύπορος. 

Δημοσιογράφος: Πότε σου είπε ο Όλεγκ ότι πρέπει να συναντήσεις τον Γεωργιά- δη; Πότε συνέβη αυτό;

Μίσα: Αυτό έγινε αρχές Ιουνίου.

Δημοσιογράφος: Πέρυσι;

Μίσα: Ναι. Συναντηθήκαμε με τον Όλεγκ μετά από μακρόχρονη αλληλογραφία και μου είπε ότι την επόμενη μέρα θα ερχόταν ένας πελάτης από την Ελλάδα και ότι μπορεί να με γνωρίσει με αυτόν. Ο Όλεγκ μίλησε με τον Νικ στα γρήγορα και χωριστήκαμε. Όταν πήγαμε στου Όλεγκ, μου είπε πως ο Έλληνας θέλει να με συναντήσει στις 10. Στον κινηματογράφο “Πατρίδα”.

Δημοσιογράφος: Μετά σε πήρε εσένα και ήρθατε εδώ;

Μίσα: Όχι. Μου έδωσε 5 λέι για το λεωφορείο και ήρθα εγώ και συνάντησα τον Νικ

«Με βίασε ενώ κοιμόμουν»

Ο Μίσα δήλωσε επίσημα στους δημοσιογράφους πως ο Γεωργιάδης τον βίασε την ώρα που κοιμόταν.

«Πήγα να του κάνω μασάζ, αυτό είχαμε συμφωνήσει, και με βίασε ενώ κοιμόμουν», είπε επί λέξη.

Όπως επεσήμανε η Όλγα Σιέκλεϊ -μια από τις δημοσιογράφους, που έκανε τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα παιδοφιλίας και τον Νίκο Γεωργιάδη- ο Μίσα της είπε πως πήρε 75 ευρώ για να περάσει μια νύχτα με τον Γεωργιάδη.

Ακόμα δύο ανήλικοι, Μαξίμ Εβτόντιεφ 15 ετών και Μιχαήλ Μπιντιακ 16 ετών

Σύμφωνα τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στη Μολδαβία, γίνεται αναφορά σε παιδί 15 ετών, το οποίο είχε επιλέξει ο Γεωργιάδης για τις ερωτικές του επαφές και δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, τον Μαξίμ από την Υπερδνειστερία (σ.σ. περιοχή της Μολδαβίας που διακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία στις 2 Σεπτεμβρίου του 1990) αλλά και για ακόμα έναν 16χρονο Μολδαβό, τον Μιχαήλ.

Όπως ανέφερε η δικογραφία και είχε δημοσιευτεί στο Hot Doc (τεύχος 94): 

«Ο Μιχαήλ πήγε στο σπίτι του Νίκ (σ.σ. Νίκος Γεωργιάδης) που βρισκόταν στην οδό Πέτρου Μοβίλα 23/9, διαμέρισμα 21, στο Κισινάου. Το διαμέρισμα ήταν υπερπολυτελείας, με 5 δωμάτια και πολύ καλά διακοσμημένο με τηλεοράσεις LCD στα δωμάτια. Όταν έφτασε στο διαμέρισμα ο Μιχαήλ έκανε μπάνιο στο τζακούζι ενώ ο Νικ παρακολουθούσε ποδόσφαιρο.

Μετά το μπάνιο, ο Μιχαήλ μπήκε λίγο στο ίντερνετ και αφού τέλειωσε ο αγώνας ποδοσφαίρου ο Νικ κάλεσε τον Μιχαήλ στο υπνοδωμάτιο όπου ο Μιχαήλ έκανε μασάζ στον Νικ, ύστερα από το οποίο έκαναν στοματικό σεξ, όπου ο Μιχαήλ ήταν ο ενεργός σεξουαλικός σύντροφος και ο Νικ ο παθητικός.

Εκείνο το βράδυ ο Μιχαήλ κοιμήθηκε στο σπίτι του Νικ και την επόμενη μέρα, γύρω στις 11-12, έλαβε από τον Νικ το ποσό των 400 λέι για την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του Όλεγκ».

Μιχαήλ Λούνγκου 16 ετών - Κατάθεση στις μολδαβικές Αρχές

Ο 16χρονος Μιχαήλ Λούνγκου κατέθεσε στις μολδαβικές αρχές. Στην κατάθεσή του, ο ανήλικος αναφέρεται στον ξάδελφό του και συνδετικό κρίκο με τον Νίκο Γεωργιάδη, Νικολάι Τσανατούι, με τον οποίο ο πρώην βουλευτής της ΝΔ επικοινώνησε προκειμένου να πάει σπίτι του και να φέρει και κάποιο άλλο αγόρι μαζί.

«Μας έστειλε σε μήνυμα την οδό Πέτρου Μοβίλα 23/9 στο Κισινάου και ζήτησε από τον Νικολάι να έρθει με έναν φίλο αν ήταν εύκολο. Μετά από αυτό, ο ξάδερφός μου, με ρώτησε αν χρειαζόμουν χρήματα και αν ήθελα να κερδίσω ορισμένα με αυτό τον τρόπο. Να πάω σε αυτόν τον ξένο και να του παράσχω σεξουαλικές υπηρεσίες. Καθώς η αδερφή μου ήταν στο νοσοκομείο και χρειαζόμουν χρήματα, δέχτηκα την πρόταση του Νικολάι.

Ο Νικ παρήγγειλε φαγητό, το οποίο φάγαμε και ήπιαμε λίγο τζιν τόνικ και μετά κάναμε ένα μπάνιο και πήγα στη δεύτερη κρεβατοκάμαρα κοντά στην είσοδο. Ο Νικολάι πήγε στην τρίτη και τελευταία. Ο Νικ μπήκε στην κρεβατοκάμαρά μου, έκανε στοματικό σεξ μαζί μου και μετά πήγε στο δωμάτιο του Νικολάι». 

Το θύμα, κατέθεσε πως πήγε στο σπίτι του Νίκου Γεωργιάδη τρεις φορές με διαφορετική σύνθεση παρέας. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του φαίνεται πως τα αγόρια στο σπίτι του πρώην συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν περισσότερα από δύο. 

«Ο Νικ μπήκε σε όλα τα δωμάτια, όπου άλλα αγόρια του παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες. Το επόμενο πρωινό ο Νικ πλήρωσε στον καθένα μας 400 μολδαβικά λεβ και πήγαμε σπίτι».

Βίντεο από το σπίτι του Γεωργιάδη

Η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών προχώρησε στη φυσική παρακολούθηση των υπόπτων, ανάμεσά τους φυσικά ήταν και ο Νίκος Γεωργιάδης, στου οποίου το σπίτι τοποθετήθηκαν κάμερες και παγιδεύτηκε και το τηλέφωνό του. Από την παρακολούθηση, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες πως ο Έλληνας «Νικ» είχε σχέσεις με ανήλικους, τους οποίους δελέαζε με χρήματα και ακριβά δώρα.

Ακολουθεί η περιγραφή του βίντεο:

«Στην αρχή του βίντεο, απεικονίζεται ο πολίτης Νίκος Γεωργιάδης ξαπλωμένος. Αργότερα, ο ανήλικος Canatuie Nicolae εμφανίζεται να έχει ξαπλώσει δίπλα στον Νίκο Γεωργιάδη. (...) Αργότερα, ο ανήλικος Demintev Veaceslav εμφανίζεται στο κρεβάτι, δίπλα στον Νίκο Γεωργιάδη, να συζητά μαζί του ήσυχα. Τότε, ο Γεωργιάδης με το αριστερό του χέρι χαϊδεύει λάγνα το σώμα του ανήλικου αγοριού, το γδύνει και βγάζει και ο ίδιος το εσώρουχό του. Έπειτα, ο Ν. Γεωργιάδης χαϊδεύει τον ανήλικο λάγνα διεγείροντας το πέος του με το αριστερό του χέρι. Μετά διεγείρει στοματικά το πέος του ανηλίκου. Ενώ συνεχίζει τις πράξεις αυτές, βάζει δάχτυλο στον πρωκτό του ενώ ο Dementev ερεθίζει περισσότερο το πέος του. Μετά, ο Γεωργιάδης ερεθίζει το πέος του ανηλίκου, όπως και ο ανήλικος το πέος του Γεωργιάδη, φιλώντας ο ένας τον άλλον. Συνεχίζουν μέχρι να εκσπερματώσουν».