Πώς το μπουφάν του Πούτιν ξεσήκωσε τους πάντες – Ο οίκος Loro Piana κλήθηκε να πάρει θέση

Το μπουφάν Loro Piana αξίας 13.000 ευρώ έχει πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις - Πίεση δέχθηκε ο οίκος Loro Piana να πάρει θέση δημόσια - Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του οίκου μόδας.  

vladimir putin 1

Πριν από μερικές ημέρες στο κατάμεστο στάδιο Λουζίνσκι της Μόσχας όπου ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ομιλία για την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας, εμφανίστηκε με μπουφάν αξίας 13.000 ευρώ – αξίας υπερδιπλάσιας του μέσου ετήσιου μισθού στη Ρωσία – Το μπουφάν του προκάλεσε θέμα στον ιταλικό οίκο μόδας Loro Piana.

Η εμφάνιση του Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε οργή στο Twitter, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει ένα petition καλώντας τον οίκο Loro Piana να καταδικάσει τον Ρώσο πρόεδρο. 

Ο μέσος ετήσιος μισθός στη Ρωσία εκτιμάται περίπου στα 5.500 ευρώ

Η Ρωσooυκρανή διερμηνέας Yana Morozova έγραψε: «Ενώ ο Ρώσοι παλεύουν για φαγητό στα μαγαζιά, ο Πούτιν απευθύνθηκε σε 90.000 Ρώσους φορώντας ένα φουσκωτό μπουφάν Loro Piana που κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ρούβλια».

Η Olga Lautman, Ρωσίδα αναλύτρια και παρουσιάστρια podcast πρόσθεσε: «Ενώ ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία, στην Ουκρανία λέει ψέματα πως θα σταματήσει τη γενοκτονία. Φορώντας ένα ιταλικό παλτό Loro Piana που αξίζει πιο πολύ από τον ετήσιο μισθό των περισσότερων Ρώσων».

Η Karine Orlova, ραδιοφωνική παραγωγός που ξεκίνησε το petition για συγκέντρωση υπογραφών, προειδοποίησε πως η ιστορία του οίκου Loro Piana θα μπορούσε να «επισκιαστεί για πάντα».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ένα αντίστοιχο «σκάνδαλο» προκάλεσε και ένα άλλο ένδημα που φορούσε ο Ρώσος πρόεδρος. Πρόκειται για ένα ζιβάγκο αξίας 2.800 ευρώ από τον ιταλικό οίκο Kiton ενώ είναι γνωστή η αγάπη του για τον Brioni, τον Ιταλό ράφτη που ντύνει τον Τζέιμς Μποντ.

Πίεση δέχεται ο οίκος Loro Piana να πάρει θέση δημόσια

Ο Pier Luigi Loro Piana, αντιπρόεδρος του οίκου μόδας, δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα πως η εικόνα του Πούτιν να φορά το μπουφάν «δημιουργεί κάποια αμηχανία από ανθρώπινη σκοπιά». Και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο σε ποια πλευρά είμαστε… Οι Ουκρανοί θα έχουν όλη την ηθική και πρακτική μας υποστήριξη».Ο ιταλικός οίκος πάντως, μέρος του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, έκλεισε τα καταστήματά του στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Να σημειωθεί πάντως, πως ο ιταλικός οίκος, έκλεισε τα καταστήματά του στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του, όπου φοράει το μπουφάν:

 

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…