Newsroom

Newsroom

«Πώς μας πετσόκοψαν έτσι ρε γαμώτο;» – Το ξέσπασμα του Α. Δάικου κατά της κυβέρνησης

Οργισμένη ανάρτηση από τον νεαρό τραγουδοποιό

Screenshot 4 3

Κραυγή αγωνίας από τον μουσικό, Αλέξανδρο Δάικο, που περιγράφει τις οριακές στιγμές που βιώνουν οι μουσικοί και η εστίαση εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας και αδιαφορίας.

«Θα σας μιλήσω για τη Μαρκίζα. Θα σας μιλήσω για τη Μαρκίζα γιατί τυχαίνει τη φετινή σεζόν να εργάζομαι παίζοντας μουσική σε αυτό το μαγαζί.

Μετά τα νέα μέτρα λοιπόν, η προσέλευση του κόσμου είναι εμφανώς μειωμένη, μιας και η Μαρκίζα είναι μουσικό μεζεδοπωλείο με live μουσική.  Παρόλα αυτά η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια της και δεν παρέχει καμία βοήθεια ώστε να ισοσταθμιστεί αυτή η απώλεια. 

Πάμε τώρα σε εμάς, τους εργαζόμενους.

Η Μαρκίζα έχει 20 εργαζόμενους, 10 μουσικούς και 10 σερβιτόρους – μάγειρες. Από αυτούς δικαιούται να βγάλει σε αναστολή (ώστε να αποζημιωθούν) μόνο το 25%, δηλαδή 5 από τους 20.

Έστω ότι βγάζει τους 5 μουσικούς σε αναστολή. Οι υπόλοιποι 5; Οι υπόλοιποι 5 απαγορεύεται να παίξουν μουσική και απαγορεύεται να βγουν σε αναστολή. Πώς θα ζήσουν λοιπόν οι υπόλοιποι 5;

Πως θα πληρώσουν το ενοίκιο όταν τους απαγορεύουν να εργαστούν και δεν τους αποζημιώνουν; Πώς μας πετσόκοψαν έτσι ρε γαμώτο;

Μας μένουν 10 σερβιτόροι και μάγειρες που πλέον δουλεύουν μέχρι τις 12, συνεπώς έχουν μειωμένο μεροκάματο και μειωμένες μέρες εργασίας, καθώς τώρα δουλεύουν 2 άτομα στη βάρδια ενώ πριν τα μέτρα δούλευαν 5-6. 

Η Μαρκίζα αποτελεί ένα παράδειγμα για το τι συμβαίνει στην εστίαση και στους ανθρώπους που ζουν από αυτή. Έτσι ζούμε λοιπόν, περιμένοντας την αποζημίωση που δε θα έρθει…»

* Αναδημοσίευση από την προσωπική σελίδα στο Facebook του Daikos Alexandros

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.