Πολάκης: Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση...(video)

«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, ουδέποτε ηχογράφησα ή απείλησα τον κ. Στουρνάρα», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κεντρικό τραπεζίτη σχετικά με το δάνειο που πήρε από την Attica Bank.

NewsRoom 19/02/2019 | 21:10

«Δεν απείλησα τον κ. Στουρνάρα. Του ζήτησα να ελέγξει και τα άλλα δάνεια. Πρέπει να τα ελέγξει για να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη αρχή» υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στον κεντρικό τραπεζίτη και συνέχισε: «Ψέματα λέει ο κ. Στουρνάρας ότι δεν μπορεί, αν πάρει άδεια μπορεί να ελέγξει όποια Τράπεζα θέλει.»

«Να ζητήσω και συγγνώμη που δεν τα βρήκα αλλιώς και πήγα και έβαλα υποθήκη περιουσιακά μου στοιχεία; Αυτό μου ζητάνε;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ερωτώμενος για το λόγο που πήρε το επίμαχο δάνειο, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις "απειλές" στον Γιάννη Στουρνάρα ανέφερε ότι: «Εμείς σεβόμασταν τον κ. Στουρνάρα όταν διαφωνούσε με την πολιτική της Κυβέρνησης... Ο κ. Στουρνάρας για να αποδείξει ότι είναι Ανεξάρτητη Αρχή πρέπει να κάνει ελέγχους, αν δεν το κάνει θα ζητήσω να τον συναντήσω και να τον πείσω.»

«Όμως όταν θα φανεί ότι έχω δίκιο θα φταίω εγώ αν του κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση; Πρέπει να αποδείξει ο κ. Στουρνάρας ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν υλοποιεί κάποιο σχέδιο», πρόσθεσε ο αν. υπουργός υγείας. Να ασχολούνται με το δικό μου δάνειο ενώ βγαίνουν οι αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση του Πρώτου Θέματος από εφοπλιστή και η χρηματοδότηση των εταιρειών της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Επιπλέον λόγος για την όλη φασαρία με το δικό του δάνειο, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι ήταν και όσα αποκαλύφθηκαν από τον κ. Τσουκάτο για τα χρήματα που έπαιρναν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μίζες από τη Siemens.

«Θα ποινικοποιήσουμε το αν ένας πολιτικός μπορεί να πάρει δάνειο; Ή έπρεπε να τα καλύπτουμε, με βαλίτσες και με άλλους τρόπους που γίνονταν παλιά;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης.

"Παρέμβαση στην Δικαιοσύνη δεν είναι η πολιτική κριτική αλλά να απειλείς την Δικαιοσύνη όταν βρίσκεσαι υπό διερεύνηση όπως κάνουν άλλοι".

Ο κ. Πολάκης έδειξε τους φακέλους με τα στοιχεία για τον Εισαγγελέα που έχει στο γραφείο του, για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ενώ πρόσθεσε ότι μόνο με στοιχεία μιλάει.

Επίσης ο αν. υπουργός αναφέρθηκε στην καταδίκη του κ. Γιαννακού για την περίπτωση της Ζακύνθου για την οποία κανένα ΜΜΕ δεν μίλησε, ούτε για τη δίωξη του κ. Πουλή για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για την υπόθεση του κ. Μπεσκένη από σεβασμό στο θάνατό του ο Παύλος Πολάκης δεν πήγε στο δικαστήριο για να παραθέσει τα στοιχεία που έχει με αποτέλεσμα να καταδικαστεί. Τα στοιχεία θα τα προσκομίσει στο Εφετείο.

O αν. υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η έρευνα για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, όπως της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ερρίκος Ντυνάν.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προέβη στις ίδιες καταγγελίες και από το βήμα της Βουλής. «Θέλουν να κρύψουν τις αποκαλύψεις Τσουκάτου για το ΠΑΣΟΚ και για τον χρηματοδότη της Μαρέβας Μητσοτάκη», ενώ χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί κακουργηματικών πράξεων και περί ηχογραφήσεων.

«Δεν ηχογραφώ κανένα παιδιά. Ό,τι έχω να πω το λέω καθαρά ξάστερα και μπροστά. Να μην τροφοδοτεί ο Στουρνάρας τις γελοιότητες για κακούργημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.