Πολάκης για σκανδαλώδη αθώωση Λοβέρδου: «Η δικαστική ανωμαλία συνεχίζεται» (Audio)

«Η χώρα χρεοκόπησε γιατί δεν έχουμε Δικαιοσύνη» - O Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στο Κόκκινο 105.5, σχολιάζει την αθώωση του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Η δικαστική ανωμαλία συνεχίζεται» δήλωσε στο Κόκκινο ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τη σκανδαλώδη απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου από την κατηγορία της δωροληψίας για το σκάνδαλο της Novartis, η οποία ουσιαστικά έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών, Μαρίας Κάψου.

«Η χώρα χρεοκόπησε γιατί δεν έχουμε Δικαιοσύνη» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπακη και τον Χρυσόστομο Λουκά και επανέλαβε τις τέσσερις προτάσεις του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ για την θεσμική εξυγίανση της Δικαιοσύνης:

«Πρώτον, εθελούσια έξοδος όσων δικαστικών έχουν περάσει τα 60 χρόνια. Δεύτερον ίδρυση δεύτερης σχολής δικαστών στην Πάτρα με επαναλειτουργία της Νομικής Σχολής, διότι 2.300 δικαστές όλων των βαθμίδων που έχουμε σήμερα είναι ελάχιστοι, Τρίτον για υποθεσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος να συγχωνεύονται η προανάκριση με την ανάκριση, για να οδηγούνται άμεσα στη δικαστική αίθουσα και να μη χρονίζουν, όπως η Νοβάρτις που από το 2018 φτάσαμε στο 2022. Τεταρτον στις υποθέσεις αυτές να μην υπάρχει περιθώριο αναβολής πάνω από ένα, ενάμιση το πολύ μήνα».

«Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος της ΕΡΕ του 1950 υπογράμμισε ο κ. Πολάκης και το είχα προβλέψει στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκαλώντας τότε δυσφορία σε ορισμένους».

Δήλωσε επίσης ότι η μόνη διέξοδος από το βούρκο του επιτελικού παρακράτους είναι μια καθαρή πρωτιά στις εκλογές της απλής αναλογικής και στη συνέχεια μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη:

Πηγή: avgi.gr

ΠΟΥ: Ένα σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια

ΠΟΥ: Ένα σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια

Οι θάνατοι δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια από νεφρικές βλάβες ενδέχεται να συνδέονται με μολυσμένα σιρόπια…

Eξαρχεια: Φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό του πατέρα από τα ΜΑΤ μπροστά στο παιδί του

Eξαρχεια: Φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό του πατέρα από τα ΜΑΤ μπροστά στο παιδί του

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο άνδρας καταγγέλλει ότι δέχτηκε χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο κεφάλι,…