Ποιος πνίγει τo Documento;

Κάποτε η  αείμνηστη Αριστέα Μπουγάτσου είχε πει κάποτε για τον στραγγαλισμό της ''Ελευθεροτυπίας'' από τον Ευάγγελο Βενιζέλο:   «Τέσσερα ζητήματα από μια πλάγια απάντηση», : «Ο «μελλοντικός πρωθυπουργός» προτίμησε να υποδυθεί το λογιστή, τον ελεγκτή, τον τραπεζίτη, το σύμβουλο έκδοσης, το δικολάβο κ.ά., αντί να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε  στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης σχετικά με το ποιος θα ωφεληθεί αν κλείσει η «Ελευθεροτυπία».

5ca7879e825e635fd34a8983

Και να έρθουμε στο σήμερα… μετά τη σοβαρή καταγγελία που προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης, ότι ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε σε επιχειρηματίες ζητώντας τους να μη βάλουν διαφήμιση στο Documento, άπαντες στην κυβέρνηση τηρούν σιγή ιχθύος. Η  καταγγελία είναι πολύ σοβαρή, για να σωπάσει κανείς. Ένας πρωθυπουργός καλεί επιχειρηματίες να αποκλείσουν από τα διαφημιστικά τους πακέτα μία εφημερίδα;  Δεν ξέρω αν σε άλλη χώρα συνέβαινε αυτό τι θα γινόταν.  

Όμως στην Ελλάδα δεν είχαμε όμως την παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση. Από το Μέγαρο Μαξίμου τσιμουδιά. Σαν να μη συνέβαινε τίποτε. Και δεν είδαμε να μιλάει και κανένας υπουργός ή βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η σιωπή δημιουργεί,  υποψίες.

Τώρα πώς συνδέεται ο υπότιτλος με την καταγγελία του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη; Πολύ απλά όπως τότε… έτσι και τώρα κυβέρνηση ήταν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ , δηλαδή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.  Η Ελευθεροτυπία έβγαζε τις αποκαλύψεις για Βενιζέλο-Σαμαρά και εκείνοι επέλεξαν την φίμωση της εως την εξόντωση της. 

Κάπως έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζει  ξανά το DNA της ΝΔ. Πώς ακριβώς κλείνει ένα ΜΜΕ; Για την ΕΡΤ ξέρουμε. Υπάρχει τεχνογνωσία Σαμαρά. Χραπ, μια κυβερνητική απόφαση και σε ένα βράδυ πέφτει το μαύρο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.
Επίσης και για την Αυγή ξέρουμε. Υπάρχει τεχνογνωσία Βορίδη: απαγορεύονται οι κομμουνιστικές εφημερίδες. Πάει κι αυτή. Άλλωστε της έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Από εκεί και κάτω όμως τι γίνεται;

Πώς θα  κλείσουν το Documento; Απλά δίνεις εντολή να μην τους δοθεί διαφήμιση καθώς δεν είναι εφημερίδα όπως η ”Ελευθεροτυπία’‘ που είχε πάρει δάνειο για την επιβίωση της. Το Documento πολύ απλά δεν έχει ”νονούς επιχειρηματίες” για να δίνουν γραμμή … πολιτική. Δεν δέχθηκε να πάρει ”μαύρο χρήμα”  και να παίξει το όπου φυσάει ο άνεμος πάω… Στηρίχθηκε στις αποκαλύψεις του και στους αναγνώστες του. Στηρίζεται στην διαφήμιση  με πολύ καθαρή σχέση: Η είδηση είναι είδηση και αυτό δεν αλλάζει. Το Documento και οι δημοσιογράφοι του είναι αποκλεισμένοι από την κυβέρνηση που θέλει ελέγχει τα περισσότερα ΜΜΕΘέλει να κλείσει το Documento η κυβέρνηση γιατί  πολύ απλά δεν μπορεί  να ελέγξει  την ειδησεογραφία της και πάνω απ’ όλα την αρθρογραφία της. Οι γνώμες ΔΕΝ λογοκρίνονται όποιον και αν κρίνουν. 

Υπάρχει μια ακόμη λεπτομέρεια. Ότι το Documento είναι το τελευταίο οχυρό-μαζί με λίγες ακόμα εφημερίδες-για να σωθεί η αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ. 

Αν στραβώσει κάτι… η φωτιά δεν θα κάψει μόνο το Documento αλλά ολόκληρη την κυβέρνηση. Είπαμε το πάθημα … (βλ ΕΡΤ) πρέπει να γίνει μάθημα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

τροχαίο

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεαρό νεκρό και έναν τραυματία στην Ελευσίνα - 17χρονος νεκρός σε…