Newsroom

Newsroom

Ποιος ήταν τελικά ο Zodiac;

Σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο από το 1968 έως το 1969 σκοτώνοντας πέντε, ανθρώπους, απασχόλησε τις αρχές και τα…

zodiac

Σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο από το 1968 έως το 1969 σκοτώνοντας πέντε, ανθρώπους, απασχόλησε τις αρχές και τα ΜΜΕ με τις επιστολές του, η ιστορία του έγινε χολιγουντιανή ταινία. Παρόλα αυτά 40 και πλέον χρόνια μετά παραμένει ασύλληπτος. Ο λόγος για το διαβόητο δολοφόνο με το παρατσούκλι «Zodiac» η ταυτότητα του οποίου ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να παραμένει άλυτος γρίφος.

Ο Lyndon Lafferty – παιδικός φίλος του βασικού υπόπτου της αστυνομίας -έγραψε ένα βιβλίο αναφερόμενος στην επί δεκαετίες αναζήτηση του ενόχου των δολοφονιών στη δεκαετία του ’60. Το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Η συγκάλυψη του δολοφόνου Zodiac» – «The Zodiac Killer Cover-Up» και παρουσιάζει μία νέα θεωρία για το ποιος ήταν εν τέλει ο δολοφόνος και για ποιον λόγο δεν συνελήφθη ποτέ.

Ο κ. Lafferty πιστεύει ότι ο Zodiac είναι ένας 91χρονος άνδρας που σήμερα ζει στο Solano County της Καλιφόρνια και πως ήταν υπό προστασία των κέντρων εξουσίας που αρνούνταν να τον παραδώσουν στους ερευνητές. Η δράση του επικεντρώθηκε από το 1968-1969 στην περιοχή του San Fransisco Bay, όπου σκότωσε τουλάχιστον πέντε άτομα. Δεν υπήρξε ποτέ κάποια σύλληψη αν και οι αρμόδιοι είχαν δεκάδες στοιχεία και η έρευνα πάγωσε.

Ο δολοφόνος συχνά έστελνε γράμματα στις εφημερίδες όπου κορόιδευε την αστυνομία ενώ οι επιστολές του περιείχαν κρυπτογραφικά μηνύματα τα οποία ήταν τόσο πολύπλοκα που δεν έχουν επιλυθεί μέχρι και σήμερα.

Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε δολοφονήσει 37 άτομα.» Η αστυνομία δεν θα με συλλάβει ποτέ γιατί είμαι πολύ έξυπνος γι’ αυτούς» έγραφε σ’ ένα γράμμα απευθυνόμενο προς τη «San Francisco Chronicle».

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο έκλεισε την υπόθεση το 2004, αλλά την ξανάνοιξε το 2007. Αναρίθμητοι άνθρωποι ανέφεραν ότι αναγνώρισαν τον δράστη αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε ποτέ κανέναν. Ο βασικός ύποπτος, Arthur Leigh Allen, βγήκε από το στόχαστρο ύστερα από εξέταση DNA του σάλιου από τις επιστολές που έστελνε ο δολοφόνος.

Ο Lafferty, που πήγε στο ίδιο σχολείο με τον Allen, ισχυρίζεται ότι η ταυτότητα του Zodiac είναι γνωστή από τις 15 Μαρτίου 1971. Η ομάδα «Mandamus Seven», που αποτελείται από συνταξιούχους αστυνομικούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, ένας υπουργό κι έναν εισαγγελέα, προσπάθησε να δώσει μια και καλή λύση στο μυστήριο.

Σύμφωνα με τον Lafferty το κίνητρο των δολοφονιών ήταν η μοιχεία, καθώς η σύζυγος του Zodiac τον απάτησε με δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Περιφέρειας κι εκείνος άρχισε να σκοτώνει. Ο συγγραφέας παθιάστηκε με την υπόθεση του Zodiac το 1970 όταν υποψιάστηκε έναν άνδρα σε πάρκινγκ στον αυτοκινητόδρομο του Vellejo. Εντόπισε τον άνδρα που έμοιαζε με το σκίτσο των καταζητούμενων και σκέφτηκε ότι έπρεπε να είναι αυτός.

Ο Lafferty, που πολέμησε στον πόλεμο της Κορέας και είχε αποστολή του να σπάει τους κορεατικούς κωδικούς, τόνισε ότι ο Zodiac έγραφε το όνομά του στα κρυπτογραφημένα μηνύματά του. Κάποιοι αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του συγγραφέα καθώς πριν από αυτόν υπήρξαν δεκάδες που υποστήριξαν ότι έλυσαν την υπόθεση, ενώ κριτικές τονίζουν ότι υπάρχουν πολλές ανακρίβειες και διερωτώνται μήπως ο Lafferty χρησιμοποιεί ψευδώνυμο για να κρύψει το πραγματικό όνομα του προσώπου του ενδιαφέροντός του.

Ωστόσο, ο ίδιος ο συγγραφέας είναι τόσο βέβαιος ποιος είναι ο δολοφόνος που θεωρεί ότι ο Zodiac έχει στραμμένα τα μάτια του πάνω του. Επίσης, επικαλούμενος τη μαρτυρία της αδερφής του τρίτου θύματος, Darlene Ferrin. Η Pam Huckaby είδε το σκίτσο που της έδειξε ο Lafferty και τον αναγνώρισε αμέσως. Ένας άνδρας παρενοχλούσε την αδερφή της αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατό της.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…