Ποιόν ήθελε νικητή στις γαλλικές εκλογές η ΝΔ είπαμε; (ΦΩΤΟ)

Δεν αμφιβάλλει κανείς για το γεγονός ότι η ΝΔ ήθελε νικητή των γαλλικών εκλογών τον Φρανσουά Φιγιόν. Παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εμπλέκεται σε σκάνδαλα και σε βάρος του ίδιου και της συζύγου είναι σε εξέλιξη έρευνα των γαλλικών δικαστικών Αρχών, η δική μας αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τη συμπάθειά της προς το πρόσωπό του και από χθες, οπότε ο Φιγιόν ηττήθηκε, υποστηρίζει τον κεντρώο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν.

58fe1bc91dc524fa148b475e 1

Ο Μακρόν η αλήθεια είναι, βρίσκεται ιδεολογικά πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε πολλά στελέχη της ΝΔ απ’ ό,τι η Μαρίν Λεπέν η οποία επίσης πέρασε στον δεύτερο γύρο. Ως εκ τούτου λογικά, αφού ο αγαπημένος της ΝΔ Φρανσουά Φιγιόν έμεινε εκτός, η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την υποστήριξή της στον Εμμανουέλ Μακρόν. 

Αυτά βεβαίως ισχύουν μόνο για ένα μέρος της ΝΔ αφού ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του στελεχιακού δυναμικού της είμαστε σίγουροι πως τρέφει μια συμπάθεια στην ακροδεξία Μαρίν Λεπέν. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πάντοτε στη ΝΔ υπήρχε ένας μικρός πυρήνας ακροδεξιών. Ήταν όμως απομονωμένος. Αυτό ακριβώς είναι σήμερα το πρόβλημα. Ότι αυτός ο πυρήνας, με την ανοχή και τη στήριξη του φιλελεύθερου κατά τ’ άλλα Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται στις επάλξεις του κόμματος και είναι αυτός που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει τη γραμμή.  

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Μάκης Βορίδης, το κόμμα του οποίου «Ελληνικό Μέτωπο» το οποίο διαλύθηκε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας για να προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, είχε αναγνωριστεί από τον Ζαν Μαρί Λεπέν, πατέρα της σημερινής υποψήφιας του γαλλικού Εθνικού Μετώπου. Το «Ελληνικό Μέτωπο» του Βορίδη ήταν τόσο αδελφοποιημένο με το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, που το 2005 ο Λεπέν παρέστη στον γάμο του Βορίδη. Κουμπάρος μάλιστα του σημερινού βουλευτή της ΝΔ και όψιμα φιλελεύθερου Μάκη Βορίδη ήταν ο γάλλος ακροδεξιός και αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Καρλ Λανγκ.

Το ότι σήμερα ο Βορίδης εμφανίζεται «Μακρονικός» και όχι «Λεπενικός» δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την αρχηγό του γαλλικού Εθνικού Μετώπου δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση. Ο Βορίδης εξάλλου, όπως και ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσφάτως έχουν προσπαθήσει να αποκηρύξουν τους ιδεολογικούς προγόνους τους και να εμφανίσουν ένα προφίλ όχι απλώς λιγότερο ακροδεξιό, αλλά και περισσότερο φιλελεύθερο. Οι τοποθετήσεις τους βέβαια, όπως και οι (πρόσφατες) φωτογραφίες τους, αποδεικνύουν το αντίθετο. 

Κι εδώ, όπως μπορείτε να δείτε, δεν μιλάμε για την εποχή που ο Βορίδης ήταν φοιτητής και κυκλοφορούσε με το τσεκούρι στο χέρι. Ας πούμε ότι από τότε πράγματι άλλαξε. Πρόλαβε ν’ αλλάξει κι από το 2005; 


Διαβάστε σχετικά: Μας κοροϊδεύει μπροστά στα μούτρα μας ο Μάκης Βορίδης

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…