Newsroom

Newsroom

Ποιοί προσκλήθηκαν στο δείπνο Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο προεδρικό μέγαρο βρέθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα για το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

582b61871dc5244d2c8b46ed

Ο κ. Παυλόπουλος Στην προσφώνησή του επικαλέστηκε τον Οδυσσέα Ελύτη «μην λησμονείτε τη χώρα μου». Στην αντιφώνησή του ο Μπ. Ομπάμα είπε «καλησπέρα» και «στην υγειά σας» στα ελληνικά και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.


Εκατέρωθεν των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παρακάθησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.


Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που βρέθηκε μεταξύ των προσκεκλημένων στο δείπνο ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον Αμερικανό πρόεδρο.


Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Τζακ Λιού και οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής κ ΜΜΕ Ν. Παππάς, Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρας, και ο γγ της κυβέρνησης Μ. Καλογήρου.


Επίσης το παρών έδωσαν παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, όπως οι Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ), Α. Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) και οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Λάτση.  



Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…