Newsroom

Newsroom

Ποινική δίωξη στον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Κατηγορούμενος είναι πλέον ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για τρία πολύ σοβαρά κακουργήματα και συγκεκριμένα για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Filipidis

Την ποινική δίωξη σε βάρος του άσκησε ο εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.
Στον εισαγγελέα  έδωσε εξηγήσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης, όχι δια ζώσης αλλά δια υπομνήματος, αρνούμενος τις σοβαρές καταγγελίες  σε βάρος του. 

 Μάλιστα ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι οι σε βάρος του καταγγελίες έγιναν  λόγω εκδίκησης επειδή  δεν είχε συνεργαστεί με τις καταγγέλλουσες, οι οποίες έχουν περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα του καταλογίζουν δείχνοντας ένα σταθερό… μοτίβο δράσης του ηθοποιού.   
Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση  στο πλαίσιο της οποίας ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κληθεί σε απολογία ,μετά το πέρας της οποίας θα κριθεί και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του.Αν δηλαδή  θα αφεθεί ελεύθερος, αν θα του επιβληθούν και ποιοι όροι, ή εάν στο χειρότερο για τον ίδιο σενάριο κριθεί προσωρινά κρατούμενος. 

Η απόπειρα βιασμού που είχε αποκαλύψει το Documento

H μία από τις δύο απόπειρες βιασμού ήταν αυτή που είχε καταγγείλει στο Documento η ηθοποιός Α.Γ. και φέρεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται κατά την ίδια να χρησιμοποίησε τη θέση και τη φήμη που είχε προκειμένου να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά με αντάλλαγμα μία θέση εργασίας. Τα όσα κατήγγειλε έδειχναν ένα άλλο πρόσωπο του γνωστού ηθοποιού. Ένα αίσθημα εξουσίας και κτήσης πάνω στη νεαρή κοπέλα, με ταυτόχρονη βεβαιότητα ότι κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η ηθοποιός τον προειδοποιεί, ότι θα τον καταγγείλει στα κανάλια αυτός της απαντά κυνικά πως «τα κανάλια θα μου κλάσουν τα @@…». Προηγουμένως έχει απλώσει ήδη το χέρι του, όπως καταγγέλλει η ίδια πάνω της και την αγγίζει. Αυτή αρνείται. Άλλωστε με τον ηθοποιό συναντήθηκε μόνο για δουλειά, αρχικά σε ένα καφέ. Στη συνέχεια ο ηθοποιός προσφέρεται να τη γυρίσει στο σπίτι. Την οδηγεί όμως σε έναν αδιέξοδο δρόμο στο Παλαιό Ψυχικό. Κλειδώνει την πόρτα του αυτοκινήτου για να μην μπορεί να βγει. Παρά το γεγονός ότι η ίδια ζητεί να σταματήσει, δεν την ακούει. Φτάνει στο σημείο να αυνανιστεί μπροστά της.

Της φωνάζει «πάρτον στο στόμα». Αυτή συνεχίζει να αρνείται, αντιστέκεται. Τότε τη βρίζει και την πετά έξω από το αυτοκίνητο. «Άντε γ…., που θες και ρόλο» της λέει. Την παρατά και φεύγει.

«Άρχισα να ουρλιάζω. “Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”»
Η δεύτερη καταγγελία για απόπειρα βιασμού από το γνωστό ηθοποιό την είχε αποκαλύψει επίσης τα Documento στις αρχές Μαρτίου και αφορούσε το 2010.

Κάποια στιγμή η ηθοποιός δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Π. Φιλιππίδη. Της ζήτησε να βρεθούν στο θέατρο μεσημέρι πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Η ηθοποιός πήγε και ο γνωστός κωμικός την οδήγησε κατευθείαν στο καμαρίνι του. Κάποια στιγμή της είπε να βγάλει το παλτό της και να πάει κοντά του. Τότε τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν.

«Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε με παθιασμένη φωνή “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…».

Το ότι η νεαρή ηθοποιός αρνιόταν με κάθε ικμάδα της ύπαρξής της δεν τον πτόησε.

«Παράλληλα μου έπιανε πάνω από τα ρούχα βίαια το στήθος, τους μηρούς μου και την περιοχή των γεννητικών μου οργάνων. Με πίεζε στα χέρια, με είχε εγκλωβίσει στη γωνία του καναπέ και ωστόσο είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μου έλεγε ότι ήθελε να του γλείψω και να του χαϊδέψω το πέος του και εγώ φώναζα ότι θέλω να σταματήσει. Φώναζα!».

Εκμεταλλευόμενος τη σωματική του υπεροχή ο Φιλιππίδης προσπάθησε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις.

«Ασκούσε δύναμη πάνω μου που δεν μπορούσε να αποκρούσω λόγω της σωματικής του υπεροχής. Όπως ήμουν εγκλωβισμένη από το βαρύ και μυώδες σώμα του, έκανε μια βίαιη κίνηση με τα γόνατά του καβαλώντας με και κρατώντας με εγκλωβισμένη και πάλι εκεί. Είχε γονατίσει πάνω στους μηρούς μου. Πονούσα. Προσπαθούσα να του συγκρατήσω τα χέρια, όμως με απότομες κινήσεις τα ελευθέρωσε και αμέσως έβγαλε το φανελάκι που φορούσε. Συνέχισε τραβώντας το κολάν μου για να με γδύσει και κατάφερε να το κατεβάσει μέχρι ένα σημείο μαζί με το εσώρουχό μου».

Η γυναίκα συνέχισε να αντιστέκεται. Η μάχη ήταν άνιση.

«Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Εδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου…».

Ο τετελεσμένος βιασμός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 και η υπόθεση καταγγέλθηκε από το θύμα ως απόπειρα αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό σε τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο. 

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…