Newsroom

Newsroom

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών σε πρώην πρόεδρο ΤΕΙ που έβγαλε όπλο σε παιδιά

Το ιστορικό

arsis 1

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 300 ευρώ, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε βάρος του πρώην προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Στέλιου Ιωαννίδη, ο οποίος κατηγορείτο ότι εμφανίστηκε στο προαύλιο του ξενώνα ασυνόδευτων μεταναστών της ΜΚΟ «Άρσις», απειλώντας με πιστόλι τους υπευθύνους της Οργάνωσης και εξυβρίζοντας τόσο αυτούς όσο και τα φιλοξενούμενα προσφυγόπουλα.
Το δικαστήριο ανέστειλε την επιβληθείσα ποινή για τρία χρόνια, ενώ ο 70χρονος κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του, άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς, σύμφωνα με τον υπερασπιστή του, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και εισήχθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, επιστημονικοί συνεργάτες της «Άρσις», που κατέθεσαν ως πολιτικοί ενάγοντες, περιέγραψαν καρέ-καρέ το περιστατικό, το οποίο διαδραματίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με τον «πρωταγωνιστή» του επεισοδίου να καταγγέλλει αρχικά ότι κάποιος του έκλεψε το σκυλί.
Το ιστορικό
Με το πιστόλι στο χέρι, βρίζοντας με χυδαίες ρατσιστικές εκφράσεις και απειλές «η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα μπροστά μου» πρώην πρόεδρος των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης φέρεται ότι πήγε να πάρει πίσω… τον σκύλο του,  στον ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Ο Στέλιος Ιωαννίδης, κάτοικος της περιοχής, μετέβη κατά τη 1 μετά το μεσημέρι στον ξενώνα που λειτουργεί η ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» και αρχικά έβριζε τη διευθύντρια του σταθμού, τους εργαζόμενους και τα παιδιά με ακατονόμαστες ρατσιστικές εκφράσεις, γιατί -όπως έλεγε- του είχαν κλέψει τον σκύλο, γεγονός το οποίο οι εργαζόμενοι αρνούνταν ότι είχε συμβεί.
Στον ξενώνα φιλοξενούνται 29 παιδιά από διάφορες χώρες, ηλικίας 12 έως 18 χρόνων, από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν, ενώ στο ίδιο σημείο βρίσκονται άλλα δύο νηπιαγωγεία.
Όπως έχουν δηλώσει  στην «ΕφΣυν» η δικηγόρος της ΑΡΣΙΣ, Αθηνά Καλογρίδη, «αρχικά ο δράστης της επίθεσης φωνάζοντας και βρίζοντας επέδειξε το όπλο που είχε σε θήκη στη ζώνη του αλλά στη συνέχεια το έβγαλε και το έσειε μπροστά στους άναυδους εργαζόμενους, κάποιος από τους οποίους κάλεσε την  αστυνομία».
Η αστυνομία πάντως χρειάστηκε τουλάχιστον είκοσι λεπτά να φτάσει στο περιστατικό. Νωρίτερα, είχε σπεύσει ο γιος του δράστη, ο οποίος προσπάθησε και κατάφερε να ηρεμήσει τον πατέρα του πριν συμβεί το χειρότερο. Οι εργαζόμενοι πάντως κατέθεσαν μήνυση, οπότε ο Στέλιος Ιωαννίδης συνελήφθη μία ώρα αργότερα στο σπίτι του, με τις κατηγορίες της οπλοχρησίας, απειλής και εξύβρισης, με ρατσιστικό κίνητρο. Το Σάββατο θα προσαχθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σ.Ι. φέρεται να είχε άδεια για την κατοχή του όπλου  η οποία εκδόθηκε τον Δεκέμβρη του 2014 ωστόσο αυτό θέτει περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά.
Με δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος Αλέξανδρος Καρντασιάδης, μέλος της Ομάδας Νομικών για τους Μετανάστες και Πρόσφυγες, δήλωσε ότι «το περιστατικό πρέπει να αναδειχθεί και να καταδικαστούν τα ρατσιστικά κίνητρα και η Ομάδα Νομικών στηρίζει την ΑΡΣΙΣ και τους εργαζόμενους στον ξενώνα».
 

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

5299770

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα