Ποιες νέες υπηρεσίες θα προσφέρουν τα ΚΕΠ

cover
NewsRoom 25/02/2014 | 18:04

Τις νέες υπηρεσίες των ΚΕΠ, που θα τις προσφέρουν «με μία επίσκεψη, μία αίτηση και στη στιγμή», παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ παρέστη και ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Σταύρος Μπένος, μετά από πρόσκληση της ηγεσίας του υπουργείου.

Συγκεκριμένα οι νέες υπηρεσίες των ΚΕΠ περιλαμβάνουν:

- Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ

- Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ

- Πιστοποιητικά Δημοτολογίου

- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης

- Βεβαίωση γέννησης

- Βεβαίωση ιθαγένειας

- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ

- Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσα στους επόμενους μήνες οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και σε σχέση με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το e-παράβολο, καθώς και πιστοποιητικά στρατολογίας.

Επιπλέον, η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει από σήμερα τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία. Από την άλλη, το υπουργείο δεν φαίνεται πρόθυμο να επαναφέρει ίσως την πιο σημαντική υπηρεσία που προσέφεραν τα ΚΕΠ μέχρι πριν από περίπου 1 χρόνο, τη δυνατότητα μεταβίβασης οχημάτων και την παραλαβή των αδειών.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.