Newsroom

Pandora Newsroom

Πλήθος καλλιτεχνών συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης «LUPUS GR 2020» της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντινίδη - Διαβάστε τι δήλωσε ο ίδιος στον Αντώνη Μποσκοΐτη και το koutipandoras.gr 

84051076 2698238343579270 2733437811330908160 n

Άνθρωποι της τέχνης συμμετέχουν σ’ ένα ιδιαίτερο project της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., σκοπός του οποίου είναι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο.

Η δημιουργία μιας τέτοιας καμπάνιας της οποίας εμπνευστής και “Project Leader” είναι ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντινίδης, έχει βασικό στόχο να συμβάλλει στη διαδικασία αποστιγματισμού της νόσου καθώς το άκαμπτο πρόβλημα της προκατάληψης και του στίγματος απέναντι στην ψυχική και σωματική ασθένεια παραμένει αναλλοίωτο. 

Με την ανιδιοτελή συνεισφορά καλλιτεχνών κι όχι μόνο, η καμπάνια «LUPUS GR 2020» αποτελείται από φωτογραφίες καλλιτεχνών η καθεμία από τις οποίες έχει διαφορετικό μήνυμα για τον ΣΕΛ και 2 τηλεοπτικά spots.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα σε συνεννόηση με το Lupus Europe, την EULAR, το EURORDIS και το PAIN ALLIANCE EUROPE, των οποίων είναι μέλος, στοχεύει να επικοινωνήσει την καμπάνια σε Ελλάδα και εξωτερικό προκειμένου να γνωστοποιήσει την ύπαρξη του Λύκου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί σημειώνει η κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ, ότι επί του παρόντος, δεν υπάρχει παγκόσμια καμπάνια Λύκου που να υποστηρίζεται από όλους τους οργανισμούς καθώς ορισμένοι απ’ αυτούς έχουν διαφορετικά χρώματα, φιλοσοφία, ακόμα και διαφορετικό μήνα ευαισθητοποίησης με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σε ασθενείς και όχι μόνο. Ωστόσο η δύναμή της Τέχνης είναι τόσο ελκυστική που αν οι οργανώσεις για τον ΣΕΛ την ασπαστούν μπορούν να δημιουργήσουν θαύματα αναδεικνύοντας ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας.

Ο λόγος στον ίδιο τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη  ο οποίος μίλησε στον Αντώνη Μποσκοΐτη και το koutipandoras.gr: «Μέσα σ’ έναν κυκεώνα δυσκολιών και νοσηρής πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας και το στίγμα των ψυχικών διαταραχών ορίζεται ως σημάδι ντροπής υπονομεύοντας ουσιαστικά τους ψυχικά ασθενείς σε μια κοινωνία που εξακολουθεί να διακατέχεται από στερεοτυπικές αντιλήψεις, προκαταλήψεις και διακρίσεις, η καμπάνια «LUPUS GR 2020» αποτελεί την εναρκτήρια ενέργεια ενός ολοκληρωμένου καλλιτεχνικού / κοινωνικού έργου σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση & ευαισθητοποίηση, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η αποκατάσταση των ρευματοπαθών. Η δημιουργία λοιπόν μιας τέτοιας καμπάνιας, δίνει την δυνατότητα στους οργανισμούς που ασχολούνται με τον Λύκο και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ανά τον κόσμο να συμβάλουν εκ νέου στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης βοηθώντας έτσι την έρευνα στον τομέα της αιτιοπαθογένειας». 

Σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο 

Η πρώτη διάγνωση της νόσου χρονολογείται απ’ τον Μεσαίωνα, ενώ πήρε το όνομα «Λύκος» λόγω του ότι οι δερματικές αλλοιώσεις που προκαλεί μοιάζουν με δάγκωμα του. Υπάρχουν δύο βασικές μορφές Λύκου, ο Δερματικός που περιορίζεται στην πρόκληση εξανθημάτων στο δέρμα και ο Συστηματικός Ερυθηματώδης που προσβάλλει δέρμα και αρθρώσεις, ενώ συχνά επηρεάζει και εσωτερικά όργανα (νεφρός, καρδιά κα). Έπονται ο Φαρμακευτικός που προκαλείται απ’ τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων και ο Νεογνικός που εμφανίζεται σε νεογέννητα των οποίων οι μητέρες πάσχουν από Λύκο ή κάποιο άλλο αυτοάνοσο νόσημα.

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 1500 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς. H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ. Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE.  

Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe και της AGORA PLATFORM, αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα  της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE, του LUPUS EUROPE (Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ενημέρωση για τον ΣΕΛ) 
Είναι επίσης, ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe και της AGORA PLATFORM, αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE, LUPUS EUROPE (Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ενημέρωση για τον ΣΕΛ) και του EURORDIS ,ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Συλλόγων με Διαφάνεια της ΕΕ. 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.arthritis.org.gr 

Στην καμπάνια συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι: Πόπη Αστεριάδη- Μυρτώ Αυγερινού- Άλκηστις Ζιρω- Θάνος Καλλίρης- Μαριάννα Κάλμπαρη- Γιώργος Κοσκινάς- Μιχάλης Κωνσταντινίδης- Λήδα Ματσάγγου- Θοδωρής Μαυρογιώργης- Ηλίας Μπογδάνος- Μαρία Παπαδοπούλου- Εβελίνα Παπούλια- Γιώργος Παρταλίδης- Ηλίας Πικης- Δώρα Σαμψωνά- Πέγκυ Σταθακοπούλου- Ράνια Σχιζα- Σόλων Τσούνης- Άννα Φόνσου 

Επίδειξη ισχύος από τη Μόσχα: Μεταφορά πυρηνικών στη Λευκορωσία και άσκηση χιλιάδων στρατιωτών

rosia pyrinika

Επίδειξη ισχύος από τη Μόσχα: Μεταφορά πυρηνικών στη Λευκορωσία και άσκηση χιλιάδων στρατιωτών

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις με τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ λόγω του πολέμου στην…

Αγρότες: Προ των πυλών νέες κινητοποιήσεις – «Πλήρης αδιαφορία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για λύσεις»

agrotes

Αγρότες: Προ των πυλών νέες κινητοποιήσεις – «Πλήρης αδιαφορία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για λύσεις»

«Τίποτα δεν έχει γίνει από αυτά που υποσχέθηκαν τον Ιανουάριο» καταγγέλλει στο documentonews.gr ο Κώστας…

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Το ενεργειακό σοκ βάζει φρένο στην ανάπτυξη και αύξηση του πληθωρισμού

AP20003319147581

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Το ενεργειακό σοκ βάζει φρένο στην ανάπτυξη και αύξηση του πληθωρισμού

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η άνοδος των τιμών της ενέργειας μετά την έναρξη της σύγκρουσης…

Νέα Αριστερά: Ζητά απόσυρση καταγγελιών κατά μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ και παύση πειθαρχικών διαδικασιών

Νέα Αριστερά

Νέα Αριστερά: Ζητά απόσυρση καταγγελιών κατά μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ και παύση πειθαρχικών διαδικασιών

Η Νέα Αριστερά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιδημοκρατικού πειραματισμού»

Έμπολα: Η επιδημία αποκαλύπτει κενά στη διεθνή χρηματοδότηση και στην ετοιμότητα υγειονομικής απόκρισης

Έμπολα

Έμπολα: Η επιδημία αποκαλύπτει κενά στη διεθνή χρηματοδότηση και στην ετοιμότητα υγειονομικής απόκρισης

Η παρούσα επιδημία Έμπολα στο Κονγκό εξελίσσεται υπό συνθήκες σημαντικά μειωμένων δυνατοτήτων ανταπόκρισης

Οι Προτάσεις μας

Νέα έρευνα: Συντηρητικά τροφίμων συνδέονται με υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις

igorovsyannykov aisle 3105629 1280

Νέα έρευνα: Συντηρητικά τροφίμων συνδέονται με υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις

Oι ερευνητές υποδεικνύουν ότι χρειάζεται επαναξιολόγηση των κινδύνων και των οφελών αυτών των πρόσθετων τροφίμων…

Σάντσεθ κατά Ισραήλ για τους δεμένους ακτιβιστές: «Δεν θα ανεχθούμε την κακομεταχείριση των πολιτών μας»

AP24143271661109

Σάντσεθ κατά Ισραήλ για τους δεμένους ακτιβιστές: «Δεν θα ανεχθούμε την κακομεταχείριση των πολιτών μας»

Ο Πέδρο Σάντσεθ προανήγγειλε πως θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες την απαγόρευση εισόδου σε όλη…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Προ των πυλών νέες κινητοποιήσεις – «Πλήρης αδιαφορία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για λύσεις»

agrotes

Αγρότες: Προ των πυλών νέες κινητοποιήσεις – «Πλήρης αδιαφορία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για λύσεις»

«Τίποτα δεν έχει γίνει από αυτά που υποσχέθηκαν τον Ιανουάριο» καταγγέλλει στο documentonews.gr ο Κώστας…

Οσμή αερίου στην Αττική: Πιθανό να υπήρξε μετά από «παράνομη εκπομπή υγραερίου»

5218861

Οσμή αερίου στην Αττική: Πιθανό να υπήρξε μετά από «παράνομη εκπομπή υγραερίου»

Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφερε ότι τα πρώτα σενάρια που εξετάστηκαν φαίνεται…

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο – «Μου έλεγαν να μην κάνω κινήσεις»

image 2

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο – «Μου έλεγαν να μην κάνω κινήσεις»

Οι ληστές ακινητοποίησαν τον υπάλληλο πιάνοντάς τον από τον λαιμό, ενώ ένας από αυτούς τον…