«Πληρωμένη» απάντηση Τσίπρα στις… γαλοπούλες του Μητσοτάκη

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Αλέξη Τσίπρας  στην ατάκα του πρωθυπουργού, «Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», που ανέφερε την περασμένη βδομάδα στην συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ  

NewsRoom 19/09/2021 | 15:42

Θέλοντας να εξηγήσει στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ τι εννοεί ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την δεύτερη μέρα που ανέλαβε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Δεν είναι στην κουλτούρα μου, στην δική μου αντίληψη να ασκώ μια τέτοιου είδους αντιπολίτευση. Την προηγούμενη βδομάδα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Έχει βάσει συντάγματος την ευθύνη όποτε θέλει να προκαλέσει εκλογές. Εάν έχει το θάρρος και τολμά ας τις προκηρύξει».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, απάντησε:

«Αν είναι τόσο ανεύθυνος ο πρωθυπουργός -με δεδομένα τα στοιχεία της πανδημίας-, ας κάνει εκλογές. Συνενοχή και συμμετοχή σε αυτή την ευθύνη από εμάς δεν θα την έχει… Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι.

Από εκεί και πέρα εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης από την στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ήταν να ζητά κάθε μέρα εκλογές, όταν η χώρα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Δεν είναι στην κουλτούρα μου…

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μία ραγδαία φθορά και αυτό θέλει να προλάβει με τις πρόωρες εκλογές… Οι κουτσαβακισμοί και οι μαγιές για γαλοπούλες δεν αναδεικνύουν πυγμή, αναδεικνύουν αδυναμία. Θα του συνιστούσα να είναι πιο φειδωλός σε ψευδοκουτσαβακισμούς. Όταν μάλιστα προεκλογικά αρνήθηκε μία προσωπική αντιπαράθεση για να ακούσει ο κόσμος και να κρίνει.

Σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι εδώ».