Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup. Δ

1282717 2

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup. Δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν και οι υπουργοί Οικονομικών των 18 πετούν το μπαλάκι στην Ελλάδα ζητώντας της να υπάρξει πρόοδος.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μπήκε με “μικρό καλάθι” στο Eurogroup της Δευτέρας αφού το κλίμα από τις Βρυξέλλες είχε διαμορφωθεί αρνητικά ως προς τις ελληνικές θέσεις. Υπό συζήτηση τέθηκαν οι ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, ωστόσο οι πιστωτές πιέζουν για περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων μέσω κλιμακίων εμπειρογωνμόνων στην Αθήνα.

«Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο για την Ελλάδα. Δεν είναι το βασικό θέμα συζήτησης. Οι Έλληνες θα πρέπει να εφαρμόσουν όσα έχουν υποσχεθεί», ήταν το σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την είσοδό του στην αίθουσα του Εurogroup
Ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε την ετοιμότητα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα υπό προϋποθέσεις : «Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη στηρίξει την Ελλάδα εφόσον εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Το βασικό μήνυμα είναι να σταματήσει να χάνει χρόνο και να ξεκινήσει τις συνομιλίες».
Όσον αφορά την πιθανότητα Grexit, o Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε «πρέπει να δουλέψουμε μαζί και να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα έχει ένα ισχυρό μέλλον μέσα στην Ευρωζώνη».
Ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί ζήτησε να ξεκινήσουν σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι διαβουλεύσεις για τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων
«Πρόσφατα, την περασμένη βδομάδα υπήρξε ένας κατάλογος αρκετά λεπτομερής που τρόπον τινά έχει επικυρωθεί από τους θεσμούς και έχει γίνει αποδεκτός από το Eurogroup σε τηλεφωνική επικοινωνία. Τώρα θα πρέπει να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Εν τω μεταξύ μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη στην Corriere della Serra περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν, ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, αν και κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως σε κάθε περίπτωση η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν αμφισβητείται, υποστηρίζοντας πως η παρεξήγηση δημιουργήθηκε με ευθύνη της ιταλικής εφημερίδας, που παραποίησε τη δήλωσή του.

Αν υπάρχει κάτι θετικό για την κυβέρνηση από το τελευταίο σαββατοκύριακο, αυτό είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Γιούνκερ, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ζητώντας οι διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας να είναι λιγότερο απαιτητικές και περισσότερο πολιτικές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ ζήτησε να διεξαχθούν στις Βρυξέλλες οι τεχνικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…