Newsroom

Newsroom

ΠΓΔΜ: Οπαδοί του Γκρουέφσκι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και χτύπησαν βουλευτές

Δραματική τροπή λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές , οπαδοί του VMRO -DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, εισέβαλαν σήμερα στο κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, οι οποίοι εκείνη την ώρα εξέλεγαν πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

5902476b1dc524f03a8b464a

Τα επεισόδια έγιναν στον απόηχο της εκλογής -από βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας- για πρώτη φορά, Αλβανού προέδρου της Βουλής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες, πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο, εξοργισμένο από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εισέβαλε στην κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου, στα Σκόπια.

Οι διαδηλωτές, οπαδοί του VMRO -DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν τέσσερις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ .

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε αργά το βράδυ της Πέμπτης, μέσω διαγγέλματός του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, στον απόηχο της εισβολής διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και της επίθεσή στους βουλευτές. Ο κ. Ιβανόφ κάλεσε τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων να προσέλθουν σε διάλογο.

Οι διαδηλωτές, οπαδοί του VMRO – DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι κάλεσε τον κόσμο, μέσω Facebook, να δείξει αυτοσυγκράτηση.

«Η βία δεν είναι λύση και πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση. Καλώ σε αυτοσυγκράτηση. Ο κόσμος να μην υποκύψει στις προκλήσεις του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDS) και εκείνων που επιθυμούν να ωθήσουν τη χώρα σε βαθύτερη κρίση και να υλοποιήσουν το σενάριο τους. Πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση. Το VMRO-DPMNE θα αντιταχθεί σε αυτές τις ενέργειες του SDS που στρέφονται κατά του κράτους, με νομικά και πολιτικά δημοκρατικά μέσα» ανέφερε ο κ. Γκρουέφσκι.

ΗΠΑ και Ε.Ε. καταδίκασαν τα επεισόδια στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…