Newsroom

Newsroom

Περισσότερα από τον Μάρτιο τα κρούσματα κορονοϊού

Είναι λάθος να μειώνουν κατά το δοκούν οι χώρες τις ημέρες καραντίνας, τα επιστημονικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα, τονίζουν οι ειδικοί του Οργανισμού   

7656b4de77f153ea96c6e34911479af0

Τα ποσοστά μετάδοσης της Covid-19 είναι ανησυχητικά στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στην οποία αναφέρεται επίσης ότι τα νέα περιστατικά που καταγράφονται στις χώρες σε εβδομαδιαία βάση, είναι περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονταν στη φάση κορύφωσης της πανδημίας τον Μάρτιο.

 «Οι αριθμοί του Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να χρησιμεύσουν ως συναγερμός για όλους εμάς, σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε από την Κοπεγχάγη ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε. 

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στις χώρες-μέλη του στην Ευρώπη καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες από 40.000 έως 50.000 νέες μολύνσεις με κορονοϊό, όταν στη φάση έξαρσης είχαν ανακοινωθεί την 1η Απριλίου 43.000 κρούσματα.

 Στη Γαλλία, γράφουν οι Times του Λονδίνου, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων σταθεροποιείται κοντά στις 10.000, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε Εντατικές έφτασαν τους 803, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ τριμήνου. Ωστόσο, στη Γαλλία η διάρκεια της απομόνωσης σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα μειώθηκε στις επτά ημέρες. Δέκα ημέρες είναι στη Βρετανία και την Ιρλανδία, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Κροατία, εξετάζουν αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να τις μειώσουν. Στην Ελλάδα είναι 14 ημέρες.

 H Ισπανία καταμετρά πλέον 625.651 κρούσματα, προχωρά σε νέα lockdown σε αρκετές πόλεις, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν ότι το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να καταρρεύσει, λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Οταν γνωρίζουμε τον τεράστιο αντίκτυπο στο άτομο και την κοινωνία που μπορεί να έχει η μείωση, ακόμη και ελάχιστη, της διάρκειας της καραντίνας, καλό θα ήταν οι χώρες να ακολουθήσουν την κανονική επιστημονική διαδικασία και οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι να διερευνήσουν τις ασφαλείς επιλογές μείωσης της δραστηριότητας της νόσου», τονίζει ο Κλούγκε, αφήνοντας αιχμές για τις χώρες που εφαρμόζουν τους κανόνες χωρίς να υπολογίζουν τα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες για τον χρόνο μεταδοτικότητας. 

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η σύσταση για καραντίνα 14 ημερών βασίσθηκε σε αυτά που γνωρίζουμε για την περίοδο επώασης και μετάδοσης του κορονοϊού και ότι δεν θα την αλλάζαμε παρά μόνο αν προέκυπταν διαφορετικά επιστημονικά δεδομένα, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. 

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…