Newsroom

Newsroom

Πένθος στη Γαλλία για τον αποκεφαλισμό του 55χρονου τουρίστα στην Αλγερία

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες στη Νίκαια της Γαλλίας, τόπο καταγωγής του Ερβέ Γκουρντέλ, του άτυχου 55χρονου τουρίστα που αποκεφαλίστηκε στην…

france halm mast

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες στη Νίκαια της Γαλλίας, τόπο καταγωγής του Ερβέ Γκουρντέλ, του άτυχου 55χρονου τουρίστα που αποκεφαλίστηκε στην Αλγερία από οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, θα συγκαλέσει το μεσημέρι ένα «συμβούλιο άμυνας», ενώ σε δηλώσεις του την Τετάρτη τόνισε ότι η Γαλλία «ζει μια δοκιμασία», αλλά «δεν υποκύπτει ποτέ στον εκβιασμό».

Ο Ολάντ υπογράμμισε πως η δολοφονία ενισχύει την «αποφασιστικότητά» του να αγωνισθεί εναντίον αυτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης και πως τα γαλλικά πλήγματα θα συνεχισθούν στο Ιράκ «για όσο καιρό είναι απαραίτητο». Ανέφερε ακόμη πως η Αλγερία θα συνεχίσει να κινητοποιεί «όλες τις δυνάμεις» της για να βρεθούν οι δολοφόνοι του ομήρου.

Το Παρίσι είχε απορρίψει το τελεσίγραφο της οργάνωσης Τζουντ αλ-Χαλίφα, η οποία είχε απειλήσει τη Δευτέρα με βίντεο ότι θα σκοτώσει «μέσα σε 24 ώρες» τον Ερβέ Γκουρντέλ, αν δε σταματούσαν τα γαλλικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας και τα γαλλικά πολιτικά κόμματα εξέφρασαν τη «φρίκη» τους, ενώ και η Ε.Ε. καταδίκασε «τη βάρβαρη δολοφονία» δηλώνοντας «περισσότερο ενωμένη παρά ποτέ» για να στηρίξει τον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.