Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό τα σχολεία

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

Σπύρος Ξενίδης 23/12/2020 | 07:00

Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό τα σχολεία

1. Γιατί τα σχολεία, στην ουσία, χρησιμεύουν λιγότερο ως μορφωτικά ιδρύματα και περισσότερο ως πάρκινγκ παιδιών για εργαζόμενους γονείς. Και τα πάρκινγκ λειτουργούν κανονικά εν μέσω πανδημίας.

2. Γιατί το ερχόμενο έτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τα παιδιά πρέπει να μάθουν από πρώτο χέρι πόσο γαμάτοι ήταν ανέκαθεν οι Έλληνες, να αποστηθίσουν ποιηματάκια και τραγουδάκια και γενικά να ετοιμαστούν για όταν θα πατήσουμε στην Πόλη.

3. Γιατί είπαμε, στα σχολεία δεν κολλάει. Τα παιδιά κάνουν καθρεφτάκι στον κορονοϊό και τον ξαποστέλνουν μακριά, τα παγούρια-νάνοι και οι μάσκες-τεντόπανα τους δίνουν έξτρα προστασία, και η εικόνα της Παναγίας μέσα στην τάξη δεν αφήνει κανέναν να τα πειράξει. Τώρα, το πώς κολλάνε οι δάσκαλοι και οι παππούδες των μαθητών είναι ένα μυστήριο.

4. Γιατί η τηλεκπαίδευση ήταν τόσο αποτυχημένη που έκανε την επικοινωνία με κονσερβοκούτια και σκοινί να μοιάζει με τεχνολογία 5G.

5. Γιατί όσο τα παιδιά μένουν στο σπίτι, χιλιάδες γονείς αναγκάζονται να παίρνουν άδειες ειδικού σκοπού, ρίχνοντας την παραγωγικότητα – και τι είναι σημαντικότερο για μία σύγχρονη κοινωνία, η παραγωγικότητα της οικονομίας ή η υγεία της πιτσιρικαρίας; Έλα ντε...

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr