Newsroom

Newsroom

Πατρινό καρναβάλι 2024: Ξεκινά το Σάββατο η μεγάλη γιορτή

Η μεγάλη γιορτή της Πάτρας ξεκινά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου, με την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου.

καρναβαλι

Οι απόκριες και το καρναβάλι της Πάτρας 2024 ξεκινά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και καλεί όλους να μετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που αρχίζουν στην πόλη.

Φετινό θέμα του πατρινού καρναβαλιού, όπως ανακοινώθηκε από την «κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας», (ΚΕΔΗΠ), είναι “Τι κι αν μας “μπριζώνουν”; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν”.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου «το καρναβάλι, είναι διαχρονικά μια γιορτή χαράς και δημιουργίας, μια γιορτή αναγέννησης της ελπίδας και της αισιοδοξίας».

Πρωινές δράσεις και παράδοση καρναβαλικού λαβάρου

karnavali_patra1_63461.jpg

Από το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές δράσεις:

  • 11:00 Άφιξη Μουσικού άρματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.
  • 11:00 Αναχώρηση μουσικού συγκροτήματος κρουστών Ritmo Loco Street Band συνοδεία της Κριτικής Επιτροπής από την οδό Μιαούλη στην συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι : Μιαούλη, Ρήγα Φεραίου, Αγίου Νικολάου -άφιξη 11:30 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
  • 11:00 Συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων της Τελετής Καρναβαλικού Λαβάρου στην Πλατεία Τριών Συμμάχων
  • 11:30 Αναχώρηση πομπής από την Πλατεία Τριών Συμμάχων. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι : άνοδος στην Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος, Κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος -άφιξη στο Δημαρχείο.

Προπορεύονται το συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band αναστατώνοντας με τα κρουστά τους, ακολουθούν οι X-Saltibagos, τα καρναβαλικά ποδήλατα , η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τα μέλη του Δ.Σ., η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, Εθελοντών, η τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη με το Μουσικό Άρμα και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και καρναβαλιστές.

  • 12.00 Την πομπή θα καλωσορίσει στην πόρτα του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. Την εκδήλωση θα σφραγίζει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ και τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες» να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (17 Μαρτίου) σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Μετά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου το μουσικό συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos θα αναχωρήσουν ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Παντανάσσης, Ρήγα Φεραίου, Γεροκωστοπούλου –άφιξη στην Πλατεία Γεωργίου και θα γίνουν με τον κόσμο μια παρέα χορεύοντας σε ρυθμούς άφρο – λάτιν υπό τον ήχο των κρουστών.

Τελετή Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού 2024

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…