Newsroom

Newsroom

Πάτρα: Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας

Τι έδειξαν οι online καταγραφές του βηματοδότη της 9χρονης Τζωρτζίνας - Τι δηλώνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

πατρα 1

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, μετά τα όσα έδειξαν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή για να καταγράφουν την καρδιακή λειτουργία της στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μέσω του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι online καταγραφές δεν έδειξαν κανένα απoλύτως πρόβλημα και ο βηματοδότης δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ για όσο διάστημα ήταν υπό παρακολούθηση. Ενεργοποιήθηκε παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, για πρώτη και τελευταία φορά, το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το στοιχείο αυτό υποδεικνύει ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση που προκάλεσε το θάνατου του κοριτσιού.

Στοιχεία για τη υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας έδωσε ο διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Ιωάννης Παπαγιάννης, μιλώντας στον Αlpha. Όπως είπε η μικρή νοσηλεύθηκε στο Ωνάσειo αλλά δεν εντοπίστηκε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά.

«Νοσηλεύσαμε το παιδί περίπου 3 με 4 εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων ελέγξαμε το παιδί από κάθε πλευρά όσον αφορά το καρδιολογικό κομμάτι. Δεν βρήκαμε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά. Δεν υπήρχε καμία αρρυθμία. Ο απινιδωτής μπήκε σε λειτουργία ως βηματοδότης γιατί το παιδί εμφάνισε μια βραδυκαρδία. Όμως κάποια στιγμή όταν πλέον δεν υπάρχει επιπλέον οξυγόνο γιατί η μικρή είχε πάθει ανακοπή, σταματάει να μπορεί να συλλάβει το μπορεί να συλλάβει το μυοκάρδιο. Δηλαδή, δίνει παλμούς, αλλά αν δεν υπάρχει οξυγόνο, δεν μπορεί να λειτουργήσει η καρδιά», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, άνέφερε μιλώντας στο Οpen πως κατά τα φαινόμενα υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, ενώ τόνισε πως “δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κάτι αν δε μιλήσουν οι θεραποντες ιατροί”, ξεκαθαρίζοντας πως “η Τζωρτζίνα έχει να μας δώσει τις λύσεις στο πρόβλημα”.

Όπως σημείωσε η ίδια, τις επόμενες μέρες οι θεράποντες ιατροι θα κληθούν να καταθέσουν τα στοιχεία των ιστορικών των τριών παιδιών της οικογένειας, “και αυτό το παζλ θα το ανασυνθέσει η δικαιοσύνη”.

 

 

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.