Πάτρα: Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον πρόεδρο 15μελούς του 4ου Γυμνασίου – Υπό κατάληψη το σχολείο (video)

Ο μικρός μαθητής κρατείται αυτή την ώρα στο ΑΤ Ταραμπούρα.

astynomia 1024x664 1

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε σήμερα το πρωί η Αστυνομία στην Πάτρα, συλλαμβάνοντας τον πρόεδρo του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου, που τελεί υπό κατάληψη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο 902.gr.

Οι μαθητές απαιτούν με τις κινητοποιήσεις τους να μη συγκαλυφθεί τίποτα από το έγκλημα στα Τέμπη και συνεχώς κινητοποιούνται. Ο μικρός μαθητής κρατείται αυτή την ώρα στο ΑΤ Ταραμπούρα.

Ήδη η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στους μαθητές.

Παρέμβαση για την άμεση απελευθέρωση του μαθητή, πραγματοποίησε στο Διοικητή του Τμήματος ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαϊας. Επίσης, με το ίδιο αίτημα ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μόλις ημέρες η Βουλή υπερψήφισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη σχολική βία, το οποίο στο άρθρο 4 περιλαμβάνεται η απαράδεκτη ταύτιση της βίας με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25.

Άμεση ήταν η αντίδραση των μαθητών  που συμμετέχουν στη συναυλία στο Σύνταγμα, στο άκουσμα της είδησης για τη σύλληψη του Προέδρου του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου Πάτρας, που τελεί υπό κατάληψη για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Οι μαθητές δεν τρομοκρατούμαστε απαιτούμε την απελευθέρωση του συμμαθητή μας», ακούστηκε από τα μεγάφωνα της συναυλίας και απλώθηκε παντού το σύνθημα «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά».

UPDATE:

Σύμφωνα με τον 902, «ελεύθερος αφέθηκε μετά τη δυναμική και άμεση παρέμβαση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ο 15χρονος μαθητής, πρόεδρος του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου Πάτρας, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη