Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση Τέντε για τη διαρροή της επίμαχης λίστας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή της «λίστας» με τα ονόματα πολιτικών προσώπων που φέρονται να ερευνώνται από το…

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή της «λίστας» με τα ονόματα πολιτικών προσώπων που φέρονται να ερευνώνται από το ΣΔΟΕ ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Όπως τονίζει σε έγγραφο του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, από τα σημερινά δημοσιεύματα, προκύπτει ότι οι διαρροές στοιχείων ανακριτικού υλικού συνεχίζονται. Και μάλιστα για «ιδιαιτέρως ευαίσθητες υποθέσεις (υποθέσεις με φερόμενους ως ελεγχόμενους πολιτικούς αξιωματούχους, όπως βουλευτές, πρώην υπουργούς κ.λπ.), διερευνώμενες από το ΣΔΟΕ».

Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζει ο κ. Τέντες, συνεχίζεται η προσβολή βασικών κανόνων που διέπουν την ποινική προδικασία-αρχή της μυστικότητας. Η παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, συνεχίζει ο κ. Τέντες, «αφενός παρακωλύει την αποτελεσματικότητα του ανακριτικού έργου της Δικαιοσύνης και για τον λόγο αυτό θίγει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου οδηγεί σε ηθική μείωση των ελεγχομένων, η οποία είναι απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για την πολιτική ομαλότητα, όταν πρόκειται για πρόσωπα με τις ανωτέρω ιδιότητες».

Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν υπήρξε παραβίαση, του υπηρεσιακού απορρήτου, των όρων της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή εκ μέρους δημοσιογράφων ή άλλων προσώπων και των όρων της παραγράφου 3 του άρθρου 252 του Ποινικού Κώδικα εκ μέρους όσων δημοσίευσαν πρώτοι την παραπάνω «λίστα».

Νωρίτερα, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με στόχο να εντοπιστούν οι υπάλληλοι που είναι υπαίτιοι για τη διαρροή, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερινά Αντωνίου.

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το koutipandoras.gr. Παρακαλείστε να εκφράζεστε κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.