Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση Πεπόνη για τις οφειλές των τραπεζών

Την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι αναφορές του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Παπαδάκη, περί οφειλής…

Την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι αναφορές του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Παπαδάκη, περί οφειλής μισού δισ. ευρώ των πιστωτικών ιδρυμάτων στο Δημόσιο, από την περίοδο υπουργίας του Γιώργου Αλογοσκούφη.

Συγκεκριμένα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστήριξε ότι οι τράπεζες χρωστούν στο κράτος ποσό ύψος 555 εκατ. ευρώ. από την κεφαλαιοποίηση που έγινε επί υπουργίας του κ. Αλογοσκούφη. Πιο απλά από τα 28 δισ. ευρώ που έλαβαν οι τράπεζες στο πρώτο πακέτο στήριξης επί υπουργίας Αλογοσκούφη, ήταν υποχρεωμένες να αποδίδουν ως μέρισμα στο δημόσιο το 10% για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το ποσό είχε συμφωνηθεί να δίνεται έναντι προνομιούχων μετοχών. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε ποτέ καθώς βασική προϋπόθεση για την απόδοση ήταν οι τράπεζες να εμφανίζουν κέρδη.

Τα χρέη των τραπεζών επιβεβαίωσε στην Επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρ. Σταΐκούρας, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται, ήδη, σε διαπραγμάτευση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να αποδοθούν τα χρήματα που οφείλουν οι τράπεζες.

Ο κ. Πεπόνης ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να αξιολογηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες προς όλες τις κατευθύνσεις.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.