Newsroom

Newsroom

Παρελάσεις ανά την Ελλάδα

Ολα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων ανά την Ελλάδα. Αθήνα Για λίγους ήταν η παρέλαση στην Αθήνα, καθώς…

Ολα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων ανά την Ελλάδα.

Αθήνα

Για λίγους ήταν η παρέλαση στην Αθήνα, καθώς οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν στήσει τοίχος πίσω από τα κάγκελα επέτρεπαν την είσοδο μόνο όσοι είχαν διαπίστευση. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ καθώς συμμετείχαν ελάχιστα σχολεία. Τα απρόοπτα δεν έλειψαν ούτε από τη παρέλαση η οποία έλαβε χώρα στη πλατεία Συντάγματος καθώς καθώς σημαιοφόρος σχολείου παρήλασε χωρίς παπούτσια εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Όταν ζητήθηκε η άποψη του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έκανε πως δεν άκουσε την ερώτηση και αναχώρησε.
Την ίδια ώρα μαθητής – από το 6ο λύκειο Περιστερίου- παρέλασε φορώντας περιβραχιόνιο με αντιναζιστικό μήνυμα στο δεξί του χέρι.

Θεσσαλονίκη

Με εντολή να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε, ξεκίνησε η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη. Η ΕΛΑΣ ακολούθησε το μοντέλο αστυνόμευσης το οποίο εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Έτσι, «νεκρή ζώνη» δημιουργήθηκε ώστε οι επίσημοι να είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση από απόσταση. Παράλληλα 2.000 αστυνομικοί ήταν σε επιφυλακή, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πετούσε πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης. Δενέλειψαν όμως οι εντάσεις καθώς περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν και φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Προκλητική ήταν όμως και η στάση του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, αν και χειροκρότησε τους ανάπηρους πολέμου, δεν σηκώθηκε όρθιος.

Αγρίνιο

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Αγρίνιο αρκετοί ήταν οι μαθητές οι οποίοι επέλεξαν να μην γυρίσουν το κεφάλι προς την μεριά των επισήμων, όπως είθισται, αλλά να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού.

Πάτρα

Αυστηρά μέτρα λήφθηκαν από την Αστυνομία και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Πάτρα, ενισχύοντας την περιφρούρηση και δημιουργώντας και εδώ “νεκρή ζώνη” γύρω από την εξέδρα των επισήμων.

Γιάννενα

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, οι υπεύθυνοι στα Γιάννενα, αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Γρεβενά

Ακυρώθηκε και η παρέλαση στα Γρεβενά, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Η Αντιπεριφέρεια Γρεβενών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
«Από το γραφείο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεώργιου Δασταμάνη ανακοινώνεται ότι η καθιερωμένη παρέλαση, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη των Γρεβενών ακυρώνεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πόλη».

Ν. Αλικαρνασσού

Με υψωμένη γροθιά χαιρέτησαν τους επισημους οι μαθητές του λυκείου Ν. Αλικαρνασσού.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…