Παραμένουν χωρίς ρεύμα 3.500 νοικοκυριά στα βόρεια προάστια

Συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ

NewsRoom 19/02/2021 | 07:30

Συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών. Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωσή του, η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν  άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης. 

Σε πλήρη αποκλεισμό η Άνοιξη

Όπως δήλωσε χθες στο Κουτί της Πανδώρας η κάτοικος της περιοχής της Άνοιξης, Δάφνη Ιωαννίδη, οι αρχές δεν παρέχουν καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πότε θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να επιστρέψει το ρεύμα, ενώ τα στενά γύρω από τους κεντρικούς δρόμους παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι. «Έχει ολιγωρήσει πάρα πολύ ο δήμος για τον εκχιονισμό τουλάχιστον, γιατί παίζεται και ένα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ ΔΕΔΗΕ και δήμων. Ακόμα προσπαθούν να καθαρίσουν τους κεντρικούς δρόμους».

Πλέον, οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις, καθώς οι προμήθειες πολλών οικογενειών σε ξυλεία λιγοστεύουν, η επικοινωνία γίνεται μετά δυσκολίας μέσω κινητών που φορτίζονται στα αυτοκίνητα, ενώ αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει με κάθε μέσο την περιοχή έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες.