Newsroom

Newsroom

Παραμένει το μυστήριο με τους άρρωστους μαθητές στο Ακραίφνιο – Καθαρές οι χημικές εξετάσεις στο νερό

Απαντήσεις για το τι προκάλεσε την ξαφνική και μαζική αδιαθεσία των μαθητών στο Ακραίφνιο αναζητά το ΚΕΕΛΠΝΟ.

5ab9f8081dc524300f8b4623

Οι ειδικοί πήραν δείγματα από το νερό προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτό είναι υπεύθυνο για την αδιαθεσία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Ακραιφνίου Αλέκου Βασιλείου οι χημικές εξετάσεις που έγιναν στο νερό δεν έδειξαν τίποτα. 

«Οι χημικές εξετάσεις του νερού ήταν καθαρές και περιμένουμε τώρα και τις μικροβολογιακές» σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο  ο κ. Βασιλείου, για να διευκρινίσει ότι «έκλεισε το σχολείο προληπτικά, για να γίνουν εξετάσεις και οι αναγκαίοι έλεγχοι και για σήμερα είπαμε στους γονείς αν βλέπουν συμπτώματα και να μη τα στείλουν για μάθημα».

«Περιμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα νερού που πήραμε» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και συμπληρώνει: «Οι υγειονομικές μας υπηρεσίες εντός της μέρας θα εκτιμήσουν και πάλι την κατάσταση, ανάλογα με τα αποτελέσματα που αναμένονται. Αν αποκλειστεί το θέμα του νερού από εκεί και μετά θα πρέπει το ΚΕΕΛΠΝΟ να προχωρήσει σε επιτόπου επιδημιολογική έρευνα. Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο θα εκτιμήσει αν θα κάνει επιτόπια παρέμβαση».

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι «από την έως τώρα διερεύνηση δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών…», ενώ σημειώνει ότι «η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου.

Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου)…».

Από το νοσοκομείο Λιβαδειάς διευκρινίζεται ότι «στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμετούς, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία…».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.