Newsroom

Newsroom

Παραλήρημα με χρυσαυγίτικη φρασεολογία από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου και πρώην βουλευτή της ΝΔ

Πρωτοφανείς δηλώσεις που παραπέμπουν σε φρασεολογία Χρυσής Αυγής, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτης Κάρμαντζης.

570f70801dc524534c8b45ef

Ο Κάρμαντζης, ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα τον Αύγουστο του 2014 επειδή εξελέγη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο, ότι «καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος». Στη χυδαία και εμπρηστική ανάρτησή του, ο Κάρμαντζης έγραφε ότι «έχουμε ένα γείτονα άθλιο, άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!».

«Το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που πρέπει να λέγεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων απανταχού της γης!» σημείωσε ο Κάρμαντζης και συνέχισε: «γνωρίζουμε ότι ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε Εθνικών και Θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα! Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο Ενωμένοι Έλληνες, Έλληνες ομόψυχοι, Έλληνες αδελφωμένοι και μονιασμένοι (σ’ αυτούς τους Έλληνες χωράνε ακόμα μετανιωμένοι όμως, Φίληδες, Τασίες Ρεπούσενες και Σίες) μπορούμε να αντισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ορδές περιμετρικά του Έθνους μας και μόνο με τις δικές μας δυνάμεις και αλήθεια μπορούμε!! Επειδή υπάρχει αναστάτωση αυτή την ώρα χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία και έχουν γνώση οι φύλακες! Οι Ένοπλες μας δυνάμεις είναι ΕΔΩ! Ας δοκιμάσουν και θα δουν!».

Αντιλαμβανόμενος εν τω μεταξύ ότι η ανάρτησή του θα προκαλέσει αντιδράσει, έσπευσε να επισημάνει ότι δεν ζητάει συγγνώμη γράφοντας: «αν το ύφος της γραφής μου ξαφνιάσει κάποιους δεν Ζητώ Συγγνώμη, διότι αυτό που μας έχει ρημάξει τελικά, είναι ο καθωσπρεπισμός έχοντας χάσει την αυθεντικότητα μας!».

Πάντως, επειδή ευλόγως υπήρξαν αντιδράσεις για τη χυδαιότητα του γαλάζιου στελέχους και αντιπεριφερειάρχη Χίου, ο ίδιος με νέα του ανάρτηση προσπάθησε να εξηγήσει ότι «η ανάρτηση δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ο Ελληνικός και Τουρκικός λαός είναι μακριά από τα παιχνίδια της τουρκικής διπλωματίας και στρατιωτικής ηγεσίας και αυτοί οι δυο λαοί θα ανατρέψουν τέτοιου είδους ακραίες πολιτικές». Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή.

Κριτική στον Κάρνατζη πάντως άσκησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον «παραιτήσει» άμεσα από τα καθήκοντά του, ενώ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για το ζήτημα.