Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας επειδή φερόταν να έχει ζητήσει να βρούν δουλειά στον γιό του

Την επιθυμία του να παραιτηθεί γνωστοποίησε και επίσημα στην ιταλική Βουλή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι. Η ιστορία που τον οδήγησε σε παραίτηση έχει να κάνει με την έρευνα της εισαγγελίας της Φλωρεντίας για διαφθορά στην ανάθεση εργολαβιών του δημοσίου στα πλαίσια της δημιουργίας σιδηροδρομικών δικτύων υψηλής ταχύτητας και αυτοκινητοδρόμων. Πιο συγκεκριμένα φέρεται να είχε ζητήσει από εργολάβους να βρουν δουλειά στον γιό του.

1 609

Την επιθυμία του να παραιτηθεί γνωστοποίησε και επίσημα στην ιταλική Βουλή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι.
Η ιστορία που τον οδήγησε σε παραίτηση έχει να κάνει με την έρευνα της εισαγγελίας της Φλωρεντίας για διαφθορά στην ανάθεση εργολαβιών του δημοσίου στα πλαίσια της δημιουργίας σιδηροδρομικών δικτύων υψηλής ταχύτητας και αυτοκινητοδρόμων. Πιο συγκεκριμένα φέρεται να είχε ζητήσει από εργολάβους να βρουν δουλειά στον γιό του.

Ο υπουργός δήλωσε πως: «δεν ζήτησα ποτέ χάρες για τον γιό μου με στόχο να του εξασφαλίσω κάποια θέση εργασίας. Δεν βαρύνομαι από καμία ποινική ευθύνη, έπειτα από δύο χρόνια δικαστικών ερευνών δεν έχω κληθεί να απολογηθώ. Χάρη στην διεύθυνση τεχνικών υποδομών του υπουργείου, ενισχύθηκε το βασικής σημασίας σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας»». Το μόνο που αναγνώρισε ως ενδεχόμενο λάθος του ήταν το ότι ο γιός του κράτησε ένα πολύτιμο ρολόι το οποίο του είχε προσφερθεί ως δώρο, την ημέρα που πήρε το πτυχίο του, από ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρίας.
Ξεκαθάρισε ακόμα πως δεν του ασκήθηκε καμία πίεση από τον Ιταλό πρωθυπουργό για να παραιτηθεί.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…