Newsroom

Newsroom

Παπαδημούλης προς κόμμματα αντιπολίτευσης: "Έχουμε καιρό μετά την συμφωνία να τσακωθούμε"

Αυτοσυγκράτηση και στήριξη και από όσους εκπροσωπούν κόμματα της αντιπολίτευσης, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά", προσθέτοντας πως «έχουμε καιρό μετά τη συμφωνία να αξιολογήσουμε τη συμφωνία, να την εγκρίνουμε, να την επικρίνουμε, να τσακωθούμε μεταξύ μας».

1 1950

Αυτοσυγκράτηση και στήριξη και από όσους εκπροσωπούν κόμματα της αντιπολίτευσης, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”, προσθέτοντας πως «έχουμε καιρό μετά τη συμφωνία να αξιολογήσουμε τη συμφωνία, να την εγκρίνουμε, να την επικρίνουμε, να τσακωθούμε μεταξύ μας».
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων:

Ερωτηθείς ποιες πιστεύει ότι θα είναι εξελίξεις σε σχέση με τη συμφωνία
Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Αυτό που συμφώνησαν Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ εντατική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και στο πολιτικό και στο τεχνικό έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι  εναπομένουσες διαφορές.
Χθες το Spiegel έγραψε ότι μόνο για την Γερμανία το κόστος μιας ρήξης  είναι 1 τρις , σήμερα το Bloomberg μιλά για τους τεράστιους γεωπολιτικούς κινδύνους που κατά την ανάλυση των δανειστών θα σήμαινε ένα Grexit.
Η διαφορά που απομένει γιατί υπάρχουν ισχυρές συγκλήσεις στο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 είναι 440 εκατομμύρια και άλλα τόσα για το 2016 αν τα αθροίσει κανείς αυτά μας κάνει 900 εκατομμύρια , πάνω από χίλιες φορές λιγότερα από το κόστος μιας ρήξης για τους δανειστές.
Είναι λογικό στην κορύφωση μιας διαπραγμάτευσης να γίνεται και ένας μιντιακός πόλεμος, να παίζονται και παιχνίδια γοήτρου και εντυπώσεων, κάθε πλευρά να προσπαθήσει να τραβήξει την κουβέρτα προς την πλευρά της αλλά αυτά έχουν ένα όριο, να μην σκιστεί η κουβέρτα. Και νομίζω ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός με την στήριξη του ελληνικού λαού που είναι μεγαλύτερη από αυτή που ήταν στις εκλογές και έχοντας πιστωθεί ότι το παλεύει γερά, έχει και την αίσθηση των συσχετισμών και την δύναμη να κερδίσει ότι μπορεί καλύτερο και να αξιολογήσει μέχρι που τον παίρνει. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες πλευρές γιατί αν τους ήταν τόσο εύκολο να μας πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι θα το είχαν κάνει ήδη.
 
Με αφορμή την χθεσινή αποχώρηση του ΔΝΤ από το Brussels Group
Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Αντανακλά αυτό που σας έλεγα για μια κλιμάκωση προσπαθειών από την κάθε πλευρά να περάσει ότι παραπάνω από το δικό τους πακέτο επιδιώξεων μπορεί. Αντανακλά, σύμφωνα και με εκτιμήσεις που ακούω από τρίτους στις Βρυξέλλες, και διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ΔΝΤ και στους ευρωπαίους εταίρους ενδεχομένως και μια ενόχληση γιατί στις τελευταίες συναντήσεις κορυφής το ΔΝΤ ήταν έξω από το κάδρο. Αλλά ας κρατάμε και σε αυτό το θέμα το πράγμα στις διαστάσεις του. Στην δήλωση του κ. Ράις υπήρχε μια φράση που δεν προσέχτηκε όσο έπρεπε ότι το ΔΝΤ ποτέ δεν φεύγει από το τραπέζι.
…Η πραγματικότητα είναι ότι όπως πάντα στην κορύφωση μιας διαπραγμάτευσης τσιτώνουν τα πράγματα αλλά όλες οι πλευρές θέλουν συμφωνία και άρα πρέπει να εργαστούν για αυτή και η Ελλάδα να πετύχει το καλύτερο δυνατό. Θεωρώ θετικό ότι έχει πάρει το πράγμα επάνω του  ο πρωθυπουργός  και εκτιμώ ότι τις επόμενες μέρες και ώρες θα υπάρξει από τις άλλες πλευρές ο ρεαλισμός, ο πραγματισμός που έμπρακτα δείχνει ο έλληνας πρωθυπουργός.
 
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η συμφωνία που θα έρθει θα περάσει από το εσωτερικό της κυβέρνησης
Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Αν υπάρξει συμφωνία που θα την υπογράψει ο Τσίπρας με απόφαση και εντολή της κυβέρνησης και θα την φέρει με θετική εισήγηση θα εγκριθεί και από το κόμμα και θα υπερψηφιστεί και από την κεντρική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Στο ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει συζήτηση, θα εκφραστούν  και διαφορετικές απόψεις αλλά από την στιγμή που θα παρθεί μια απόφαση κατά πλειοψηφία και εκτιμώ ότι θα στηρίξει την εισήγηση του πρωθυπουργού αυτή η πλειοψηφία, είμαι βέβαιος ότι τα στελέχη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δείξουμε έμπρακτα την ευθύνη, την αλληλεγγύη απέναντι στον ελληνικό λαό. Έχουμε μια κυβέρνηση με αριστερό πρωθυπουργό για πρώτη φορά στην Ελλάδα με θητεία μόλις τεσσάρων μηνών δεν νομίζω ότι θα πάρει κανείς την ευθύνη να ρίξει αυτή την κυβέρνηση.
Αυτή την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναγνωρίζει και πιστώνει στην κυβέρνηση και στον Τσίπρα ότι το παλεύουν γερά, αυτή την ώρα που η κοινωνία δίνει στήριξη χρειάζεται τουλάχιστον την ίδια στήριξη, αν όχι μεγαλύτερη, με αυτοσυγκράτηση, με συνοχή και ευθύνη να την δείχνουμε όλοι.  Ζητώ αυτή την αυτοσυγκράτηση και τη στήριξη και από όσους εκπροσωπούν κόμματα της αντιπολίτευσης έχουμε καιρό μετά τη συμφωνία να αξιολογήσουμε τη συμφωνία, να την εγκρίνουμε, να την επικρίνουμε, να τσακωθούμε μεταξύ μας.
 
Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει εντατικά σε όλα τα επίπεδα νυχθημερόν έτσι ώστε τις επόμενες μέρες και πριν από τις 18 Ιουνίου που είναι το προγραμματισμένο Eurogroup,  να υπάρξει συμφωνία. Απλώς θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι για να υπάρξει συμφωνία όλες οι πλευρές πρέπει να δείχνουν ευελιξία …

(φωτο Ζωντανός Αλέξανδρος eurokinisi)

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…