Newsroom

Newsroom

Πάνω από 100 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο

Σχεδόν 1.000 νέοι θάνατοι στη Γερμανία - Ρεκόρ κρουσμάτων στην Κούβα - Νέα περιοριστικά μέτρα στη Βολιβία

france ambulance 2048x1152 1

Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό μετά την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία χωρών.

Μέχρι τις 23:30 ώρα Ελλάδας, έχουν καταγραφεί συνολικά 100.010.798 κρούσματα, και 2.151.242 θάνατοι, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον ιό ανάρρωσαν, ωστόσο ένα μέρος διατηρεί συμπτώματα για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες.

Αυτός ο αριθμός διαγνωσμένων κρουσμάτων, ωστόσο, αντικατοπτρίζει μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των λοιμώξεων. Ορισμένες χώρες πραγματοποιούν τεστ μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις, άλλες δίνουν προτεραιότητα στην ιχνηλάτηση και πολλές φτωχές χώρες έχουν περιορισμένη ικανότητα πραγματοποίησης τεστ.

ΗΠΑ: Στόχος οι 300 εκατ. εμβολιασμοί ως το τέλος του καλοκαιριού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να παραγγείλουν 200 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 με στόχο τον εμβολιασμό 300 εκατομμυρίων ανθρώπων έως το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με αυτές τις αγορές, οι μισές από τις οποίες του εμβολίου των Pfizer/Biotech και οι άλλες μισές του εμβολίου της Moderna, «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέτουν επαρκείς δόσεις για να εμβολιάσουν πλήρως 300 εκατομμύρια Αμερικανούς έως το τέλος του καλοκαιριού», δηλαδή σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Γερμανία: Σχεδόν 1.000 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.202 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.161.279, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 982 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 53.972 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βολιβία: Νέα περιοριστικά μέτρα από αύριο

Η πόλη Λα Πας, η πρωτεύουσα της Βολιβίας, θα επιβάλλει από αύριο Πέμπτη περιοριστικά μέτρα στις μεταφορές, στα εμπορικά καταστήματα και στις τράπεζες, καθώς πασχίζει να ελέγξει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Θα εφαρμοστεί «νέα σειρά περιοριστικών μέτρων για να επιβραδυνθεί η κλιμάκωση των μολύνσεων» από τον SARS-CoV-2, τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή της πόλης των περίπου 945.000 κατοίκων, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δήμος επιδιώκει «να μειωθούν οι συναθροίσεις» σε πρακτικά όλες «τις οικονομικές δραστηριότητες» από Δευτέρα ως Σάββατο.

Τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν εκ περιτροπής, ανάλογα με τους αριθμούς των πινακίδων τους. Η πρόσβαση στις αγορές και στις τράπεζες θα επιτρέπεται βάσει των αριθμών των δελτίων ταυτότητας τις μονές και τις ζυγές μέρες.

Σκοπός είναι «να μειωθεί η αύξηση» του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων «κατά 50%», εξήγησε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου που είναι αρμόδιος για την οικονομική ανάπτυξη, ο Σέρχιο Σίλες.

Η πρωτεύουσα είναι η περιοχή που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία μετά την περιφέρεια Σάντα Κρους (ανατολικά), τον πνεύμονα της βολιβιανής οικονομίας.

Η Βολιβία, χώρα 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει επίσημα πάνω από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 10.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Η χώρα της νότιας Αμερικής ήδη επέβαλλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα όταν ήρθε αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα, μετά την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτειά της τον Μάρτιο, προτού τα χαλαρώσει προοδευτικά.

Τα χερσαία σύνορα παραμένουν κλειστά. Απαγορεύθηκε η είσοδος σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ευρώπη από την 25η Δεκεμβρίου ως τη 15η Φεβρουαρίου. Οι αφίξεις αεροπορικώς από τον υπόλοιπο κόσμο επιτρέπονται μεν, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι ταξιδιώτες είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR.

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 786 κρούσματα του SARS-CoV-2 — αριθμός άνευ προηγουμένου μέχρι εδώ —, ενώ υπέκυψαν άλλοι τρεις ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 200 νεκρούς επί συνόλου 22.614 μολύνσεων στη χώρα της Καραϊβικής.

Οι υγειονομικές αρχές της Κούβας εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς τα κρούσματα ως τώρα τον Ιανουάριο είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτά του Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στον τρέχοντα μήνα έχουν σημειωθεί 51 θάνατοι, ο βαρύτερος απολογισμός από τον Απρίλιο του 2020, όταν είχαν καταγραφεί 57.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας Φρανσίσκο Ντουράν είπε ότι η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης προκαλεί συναγερμό και τόνισε πως όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και να τηρούν τα προληπτικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Η επαρχία της Αβάνας, που συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, χθες κατέγραψε 344 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό.

Η Κούβα μπόρεσε να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά δυσκολεύεται να αναχαιτίσει το δεύτερο.

Τυνησία: Πάνω από 200.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.026 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 83 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της βόρειας Αφρικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 6.370 νεκρούς επί συνόλου 200.662 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Xinhua και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στα νοσοκομεία της Τυνησίας έχουν εισαχθεί για νοσηλεία 2.183 ασθενείς με την COVID-19, οι 420 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…