Newsroom

Newsroom

Παλαιστίνιος Πρέσβης στο koutipandoras.gr για τις εκλογές στο Ισραήλ: "Η Ισραηλινή κοινωνία δίνει προβάδισμα στον εξτρεμισμό"

Με νίκη του Νετανιάχου ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Ισραήλ. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα τους στο koutipandoras.gr o πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι είπε τα εξής:

1 579

Με νίκη του Νετανιάχου ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Ισραήλ.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα τους στο koutipandoras.gr o πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι είπε τα εξής:
«Οι εκλογές και το αποτέλεσμά τους είναι εσωτερικό ζήτημα του Ισραήλ. Αυτά τα αποτελέσματα αντανακλούν την επιθυμία της Ισραηλινής κοινωνίας να έχει προβάδισμα ο εξτρεμισμός.

Αυτή η κατεύθυνση αποσκοπεί στην απομάκρυνση της λύσης των δύο κρατών και την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στα κατεχόμενα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την διατήρηση των εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη του κράτους της Παλαιστίνης.
Αυτό συσχετίζεται σίγουρα με το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος Λικούντ, του κ Νετανιάχου.
Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μία σοβαρή ευκαιρία μπροστά στη διεθνή κοινότητα ώστε να επέμβει και να παρέμβει άμεσα για να διασώσει την ειρηνευτική διαδικασία με μία σοβαρή πρόταση. Πάντα βάση των εξελίξεων των ειρηνευτικων διαδικασιων εδώ 22 χρόνια, που θα βοηθήσουν ώστε να βγουν συμπεράσματα.

Βέβαια αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει να στηρίζεται στις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας.
Να έχει σκοπό τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης και την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Από την πλευρά μας επιθυμούμε πάντα την συνεργασία με μια ισραηλινή κυβερνηση που δεσμεύεται και εφαρμόζει τις αποφάσεις τις διεθνούς κοινότητας.
Θα συνεχίσουμε τον διπλωματικό μας αγώνα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την υλοποίηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, καθώς και για την αποκάλυψη  των εγκλημάτων του Ισραήλ που συμπίπτουν με την κατοχή.
Θα προσφύγουμε στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για να δικαστούν ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου που έχουν κάνει εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού.
Θα συνεχίσουμε την ειρηνική αντίσταση και το τονίζουμε ειρηνική κατά της κατοχής και του επικοισμού.»

“Παζάρι” για την σύσταση κυβέρνησης στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση θα αρχίσει το «παζάρι» για την σύσταση κυβέρνησης. Μέχρι πρότινος δύο ήταν τα ισχυρότερα κόμματα, το Λικούντ και οι Εργατικοί.
Τώρα οι κάλπες ανέδειξαν πρώτο το Λικούντ με 29 έδρες και ακολουθούν η Σιωνιστική Ένωση στην οποία συσπειρώθηκαν οι Εργατικοί με τους Κεντρώους με 24 και το κόμμα των Αράβων του Ισραήλ με 13.
Τις υπόλοιπες 54 έδρες θα τις μοιραστούν όπως όλα δείχνουν άλλα 8 κόμματα.
Σημαντικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος του κόμματος που εκπροσωπεί τους προερχόμενους από την Ρωσία ισραηλίτες που μετεγκαταστάθηκαν στο Ισραήλ
Το θέμα είναι ότι ο Νετανιάχου κατάφερε να εκλεγεί για τέταρτη φορά ακόμα και κόντρα στο φιλοϊσραηλινό λόμπι του εξωτερικού και παρά το γεγονός ότι  στις δημοσκοπήσεις φερόταν να υπολείπεται της Σιωνιστικής Ένωσης.  
Γεγονός παραμένει πως οι επιλογές στο εσωτερικό και το εξωτερικό διαπλέκονται άμεσα. Η δε μετατόπιση της συζήτησης σε “υπαρξιακές απειλές” τύπου Ιράν διευκολύνει τη διαιώνιση του status quo στα παλαιστινιακά εδάφη.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…