Newsroom

Newsroom

Παγώνη: Ξεχάστε τα Χριστούγεννα – Αργήσαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο με τις μάσκες

Την εκτίμησή της ότι το μέτρο της μάσκας σε όλους τους χώρους θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί πολύ νωρίτερα, αλλά και ότι τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, περιγράφοντας την οριακή κατάσταση της πανδημίας στην Ελλάδα.

koronoios xristougenna Medium

«Ξεχάστε τα Χριστούγεννα» είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σε συνέντευξή της στο CNN Greece, επισημαίνοντας την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε με τη μάσκα και εφόσον πάνε όλα καλά, το επόμενο φθινόπωρο θα έχουμε κλείσει την πόρτα στον κορονοϊό.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στις πολύ δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. «Τα δημοτικά σχολεία στη συμπρωτεύουσα θα έπρεπε να έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα», είπε η ίδια και προσέθεσε: «Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τα νοσοκομεία στην περιοχή θα συνεχίζουν να πιέζονται σημαντικά».

Αναφορικά με το πότε θα αποδώσουν τα νέα μέτρα η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως απαιτούνται περίπου 10 ημέρες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Για τη στρατηγική του «ακορντεόν», σημείωσε πως θα ήταν καλό να αποφευχθεί, ωστόσο ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ερωτώμενη για την επίταξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια δήλωσε πως η δύσκολη κατάσταση που βιώνει το ΕΣΥ καθιστά αναγκαίες τέτοιου είδους κινήσεις.

Παράλληλα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε ότι το δραστικότερο μέτρο για την προστασία των πολιτών είναι η μάσκα, τονίζοντας τη σωστή χρήση της. «Οι μάσκες σώζουν ζωές. Αν τις είχαμε εφαρμόσει νωρίτερα, δε θα είχαμε αυτά τα νούμερα σήμερα, αργήσαμε να τις εφαρμόσουμε» πρόσθεσε.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…