Newsroom

Newsroom

Παγκόσμιο σοκ από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Μηνύματα οδύνης από αθλητές και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο για τον Black Mamba

ap bryant

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του αθλητισμού ο θάνατος του θρύλου του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ, σε ηλικία 41 ετών, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια. Νεκρή είναι επίσης και η κόρη του, η 13χρονη Τζιάνα Μαρία Ονόρε.

Αθλητές και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, αλλά και απλοί άνθρωποι, με αναρτήσεις τους στα social media εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του «Black Mamba», ο οποίος σε ηλικία 34 ετών είχε γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έσπαγε το φράγμα των 30.000 πόντων.

Ενδεικτικά μερικά tweets από όλους τους χώρους του αθλητισμού και όχι μόνο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΟΥΙΛΚΙΝΣ (ΝΒΑ): «Δεν έχω λόγια. Καλό κατευόδιο φίλε μου. Είσαι θρύλος». 

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ (NBA): «Οχι παρακαλώ. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια»

ΝΤΟΥΕΙΝ ΟΥΕΙΝΤ (NBA): «Οχι Θεέ μου, όχι!»

ΚΕΒΙΝ ΛΟΒ (NBA): «Οχι. Θεέ μου όχι. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια»

ΜΑΡΚ ΚΙΟΥΜΠΑΝ (NBA): «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόσο πολύτιμη είναι η ζωή. Δείξε σε αυτούς που αγαπάς πόσο πολύτιμοι είναι για εσένα και μην τους αφήσεις ποτέ να ξεχάσουν πόσο τους αγαπάς». 

ΡΙΣ ΓΟΥΙΔΕΡΣΠΟΥΝ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ): «Είναι αβάσταχτο. Ένας τεράστιος αθλητής και ένας πραγματικά καλός, υπέροχος άνθρωπος. Στέλνω την αγάπη μου, τις προσευχές και την συμπόνοια στην οικογένεια του. Και σε όλη του την οικογένεια στο ΝΒΑ». 

ΕΛΕΝ ΝΤΕΤΖΕΝΕΡΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ): «Όπως όλοι, είμαι συγκλονισμένη και λυμπημένη από τα νέα του θανάτου του. Η καρδιά μου σπάει για την γυναίκα και την οικογένεια του». 

ΠΟΛΑ ΑΜΠΝΤΟΥΛ (ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ): «Είμαι άφωνη και λυπημένη από τον απροσδόκητο θάνατο ενός αγαπημένου φίλου μου. Ο Κόμπι είχε μεγάλη καρδιά και μεγάλη αγάπη για την κοινότητα του Λος Άντζελες. Μέσα από το ίδρυμα του και με τη βοήθεια της γυναίκας του, άλλαξε τις ζωές πολλών ανθρώπων». 

ΠΟΛ ΣΤΑΝΛΕΪ (ΜΟΥΣΙΚΟΣ): «WOW! Κόμπι. Τεράστιο σοκ. Τα συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του και τα παιδιά του. Είμαι πολύ, πολύ λυπημένος».

ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ): «Είναι σπαρακτικό. Είμαι συγκλονισμένος».

ΠΑΤΡΙΚ ΜΑΧΟΜΕΣ (NFL): «Όχι ο Κόμπι… Προσευχές προς την οικογένεια και τους φίλους του!».

ΝΤΕΝΙΣ ΡΟΝΤΜΑΝ (NBA): «Συγκλονισμένος για τα νέα που άκουσα για το φίλο μου Κόμπι. Όλες οι προσευχές μου στη σύζυγο του, τα παιδιά του και την οικογένεια των 

ΓΙΟΥΣΕΙΝ ΜΠΟΛΤ (ΣΤΙΒΟΣ): «Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω Κόμπι… ». 

ΓΚΑΡΙ ΛΙΝΕΚΕΡ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): «Οχι. Πόσο απαίσιο. Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της εποχής μας. Απόλυτα τραγικό». 

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): «Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών. RIP θρύλε». 

ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): «Έχω χλομιάσει… Τα συλληπτήρια μου στην οικογένεια του, τους φίλους του, τον κόσμο του μπάσκετ και όλους του αθλητισμού. RIP Κόμπι».

Σακίλ Ο’ Νιλ: Σ’ αγαπάω αδελφέ μου και θα μου λείψεις

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω την οδύνη που περνάω, σε αυτήν την τραγική και στενάχωρη στιγμή που έχασα τον φίλο, τον αδελφό, τον συμπαίκτη μου στα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε, τον κολλητό μου», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σακίλ Ο’Νιλ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, για να συνεχίσει: «Σ’ αγαπάω αδελφέ μου και θα μου λείψεις. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Μπράιαντ και στις οικογένειες των υπόλοιπων επιβατών. Είμαι άρρωστος!».

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ντοκ Ρίβερς

Ο τεχνικός των Λ.Α. Κλίπερς, Ντοκ Ρίβερς, ξέσπασε σε λυγμούς, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τον τραγικό θάνατό του Κόμπι Μπράιαντ. 

«Τα νέα είναι συγκλονιστικά», είπε με δυσκολία ο Ρίβερς και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι να πω. Όσοι τον ήξεραν, ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης, εξαιρετικός αντίπαλος. Είναι το dna που ελάχιστοι αθλητές έχουν, όπως ο Τάιγκερ Γουντς. Δεν ξέρω τι να πω. Άρχισα να τον γνωρίζω καλύτερα τώρα που είχε αποσυρθεί. Πρέπει να μιλήσω τώρα στους παίκτες μου, δεν μπορώ να το κάνω. Είχαμε μιλήσει για 45 λεπτά την τελευταία φορά, λέγαμε για τις μάχες μας (σ.σ. Σέλτικς-Λέικερς, με τον Ρίβερς προπονητή των Κελτών), όταν τους είχαμε κερδίσει το 2008, όταν μας κέρδισε το 2010».

 

Φόρος τιμής από τον Νεϊμάρ

Στο «Stade Pierre-Mauroy», όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας της Λιλ με την Παρί Σεν Ζερμέν για την 21η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, ο Νεϊμάρ, έχοντας ενημερωθεί στο ημίχρονο του παιχνιδιού για τα τραγικά νέα, αποφάσισε να αποτίσει το δικό του φόρο τιμής στον τεράστιο Κόμπι Μπράιαντ, σχηματίζοντας με τα δάκτυλα των χεριών του τους αριθμούς «2» και «4», μόλις σημείωσε στο 52ο λεπτό το δεύτερο γκολ της Παρί, στη μνήμη του «Black Mamba». Να υπενθυμίσουμε ότι το 24 ήταν ο αριθμός της φανέλας του Κόμπι Μπράιαντ.

 

Μάικλ Τζόρνταν: Ήταν σαν μικρός μου αδελφός

Το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του, Τζιάνα, έστειλε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Η δήλωση του Μάικ Τζόρνταν:

«Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά νέα για τον θάνατο του Κόμπι και της Τζιάνα Μπράιαντ. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που αισθάνομαι. Αγαπούσα τον Κόμπι, ήταν σαν μικρός μου αδελφός. Μιλούσαμε συχνά και θα μου λείψουν πολύ αυτές οι συζητήσεις. Ήταν ένας τρομερός ανταγωνιστής, ένας από τους κορυφαίους αυτού του αθλήματος, μια δημιουργική δύναμη. Ήταν επίσης ένας σπουδαίος πατέρας που αγαπούσε βαθιά την οικογένειά του και ήταν περήφανος για την αγάπη της κόρης του για το μπάσκετ. Η σύζυγός μου στέλνει και εκείνη τα βαθύτερα συλλυπητήριά της στη Βανέσα, τους Λέικερς και τους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο».

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…