Newsroom

Newsroom

Π. Καμμένος στο koutipandoras.gr: Η επίθεση της Γερμανίας ειναι ανήθικη και αντισυμβατική

Του Μαρίνου Γκασιάμη. Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο koutipandoras.gr. Ανάμεσα στ’…

1 483

Του Μαρίνου Γκασιάμη.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο koutipandoras.gr.
Ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρει πως θα αποκατασταθούν μισθολογικά τα στελέχη των Ε.Δ. μιας και θεωρεί πως το προσωπικό τους είναι ο μεγαλύτερος παράγων απέναντι στους εξοπλισμούς της Τουρκίας.
Επισημαίνει πως υπήρχε πρόβλημα με την ροή ανταλλακτικών μιας και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν δώσει σε ιδιώτες την μεταφορά τους από τις ΗΠΑ.
Στόχος τονίζει ακόμα, η ενεργοποίηση στο 100% των διαθέσιμων μέσων ενόψει και του καθορισμού της ΑΟΖ.
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις δηλώνει πως δεν υπάρχει λόγος για εκλογές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ΑΝΕΛ είναι έτοιμοι μιας και η επίθεση της  Γερμανίας είναι και ανήθικη και αντισυμβατική με τα όσα έχει υπογράψει η Ελλάδα στην ΕΕ

Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκαν ως περίοδος ισχνών αγελάδων για τον εξοπλισμό των ΕΔ της χώρας σε μια περίοδο που η Τουρκία ενισχύεται συνεχώς σε όλους τους τομείς ακόμα και με πλοία και αεροπλάνα που κατέχουν τεχνολογία stealth. Εμείς τι κάνουμε;

Ο μεγαλύτερος παράγων ισχύος είναι το προσωπικό. Αυτό που πρώτα κάνουμε είναι να διορθώνουμε τα «εγκλήματα» που έγιναν σε βάρος στελεχών των Ε.Δ.
Γι αυτό τον λόγο η πρώτη εντολή που έδωσα είναι να δοθεί το επίδομα παραμεθορίου και εντός των επομένων ημερών, να προχωρήσει η επιτροπή προκειμένου να δοθούν τα χρήματα τα οποία περικόπηκαν, από τα στελέχη των Ε.Δ. με το μνημόνιο και που διατάσει η απόφαση του ΣτΕ να δοθούν πίσω σε μισθούς και συντάξεις.
Το δεύτερο είναι το θέμα της λειτουργίας όλων των μέσων που ήδη διαθέτουμε.
Δεν μπορεί από τα 11 ελικόπτερα που παραλάβαμε, τα NH-90, να πετούν μόνο τα δύο και τα άλλα που είναι του «κουτιού» να μην πετούν με μηχανικές βλάβες εκ γενετής…
Η πρώτη λοιπόν προτεραιότητα είναι όλα τα μέσα που διαθέτουμε να ενεργοποιηθούν στο 100% ή κοντά σε αυτό.
Το δεύτερο στάδιο είναι να υπάρχουν ανταλλακτικά αλλά και πυρομαχικά για τα μέσα που διαθέτουμε.
Στο παρελθόν υπήρχαν διαγωνισμοί όπου παραλάβαμε οπλικά συστήματα χωρίς τα απαραίτητα πυρομαχικά με αποτέλεσμα τα μέσα αυτά να παραμένουν στις αποθήκες.
 Το τρίτο είναι η χρησιμοποίηση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, χωρίς δηλαδή να υπάρχει εκταμίευση χρημάτων από την πλευρά του υπουργείου και του προϋπολογισμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αυτά και να ενεργοποιηθούν τα μέσα και βεβαίως από εκεί και πέρα μετά από τα ανταλλακτικά και τα πυρομαχικά είναι σε περίπτωση που υπάρχουν οι δυνατότητες νέοι εξοπλισμοί.
Ένας από αυτούς είναι πχ η επανενεργοποίηση των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας, τα οποία βρίσκονται στο έδαφος εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τα οποία πρέπει να επανενεργοποιηθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στο Αιγαίο αλλά και ιδιαίτερα τις ανάγκες που θα προκύψουν από τον καθορισμό της ΑΟΖ.

Σχετικά πρόσφατα η χώρα απώλεσε μαχητικά αεροσκάφη. Από μερίδα του Τυπου γράφτηκε και ειπώθηκε ότι αυτό σχετίζεται με την ροή ανταλλακτικών. Υπήρξαν όντως καθυστερήσεις στη ροή ανταλλακτικών; Αν ναι αυτό έχει να κάνει με την οικονομική δυσχέρεια της χώρας ή κάποιοι δεν έβαζαν υπογραφή περιμένοντας κάτι άλλο;

Υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις με τα ανταλλακτικά χωρίς όμως να οφείλονται τα ατυχήματα στα ανταλλακτικά, σύμφωνα τουλάχιστον με ότι έχει προκύψει από τις έρευνες μέχρι στιγμής.
Οι καθυστερήσεις αυτές ήταν πχ για την μεταφορά ανταλλακτικών από τις ΗΠΑ λόγω νομικών διαφωνιών που υπήρχαν μεταξύ του μεταφορέα και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα επί τρία χρόνια στις αποθήκες του μεταφορέα να υπάρχουν ανταλλακτικά.
Εγώ υπέγραψα συμφωνία με τον αμερικανικό στρατό και πλέον οι μεταφορές δεν γίνονται από ιδιώτες αλλά από τον αμερικανικό στρατό.
Ήδη τα αποθηκευμένα έχουν έρθει ή έρχονται στην Ελλάδα.

Στα πολιτικά τώρα δηλώσατε ότι κάνετε εθνοαπελευθερωτικό αγώνα. Θεωρείτε ότι τα δεινά της χώρας είναι πρωτίστως θέμα ελέγχου της χώρας από εξωτερικούς παράγοντες;

Μία χώρα για να μπορέσει να διεκδικήσει οτιδήποτε άλλο πρέπει να διεκδικήσει πρώτα απ’ όλα την εθνική της κυριαρχία, την αυτονομία της, την δημοκρατία, τη λειτουργία του Συντάγματός της.
Αυτή η λειτουργία του Συντάγματος ουσιαστικά δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια. Παραχωρήθηκε εξουσία στην τρόικα, δεν λειτούργησε το κοινοβούλιο και όλα αυτά απαιτούν πρώτα απ’ όλα την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και εν συνεχεία τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και την εφαρμογή της απόφασης που έλαβε ο ελληνικός λαός.
Στη Βουλή έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία και για τον λογιστικό έλεγχο και για την εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή.
   
Καλέσατε τους ΑΝΕΛ να είναι έτοιμοι για εκλογές. Τις βλέπετε σύντομα ή κάνατε ένα γενικό κάλεσμα ώστε να είναι έτοιμος ο κόσμος και για δημοψήφισμα;

Οι ΑΝΕΛ είμαστε ένα κίνημα πολιτών και ένα κίνημα πρέπει να μένει ζωντανό ανεξάρτητα αν είναι προεκλογική περίοδος ή όχι.
Ένα κίνημα πρέπει να συναποφασίζει με δημοκρατικές δομές προκειμένου να μπορέσει σε μία πάρα πολλή δύσκολη εποχή για όλους τους άλλους, να συγκεντρώσει δυνάμεις του ελληνικού λαού, να γίνει ισχυρότερο και τώρα που έχουμε την ευκαιρία, να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι εμείς κυβερνούμε ανάλογα με την εντολή του και εφαρμόζουμε αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικά.
Νομίζω ότι είναι χρυσή ευκαιρία για τους ΑΝΕΛ να αποδείξουν ότι δεν είναι απλώς ένα κόμμα εξουσίας αλλά είναι ένα κόμμα που μπορεί να αποκτήσει και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που στην συμμετοχή της στην εξουσία θα είναι ακόμα πιο δυνατό.

Οπότε βλέπετε σύντομα εκλογές;

Εκλογές δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αυτή τη στιγμή γιατί πάνω από το 80% του ελληνικού λαού είναι μαζί με την κυβέρνηση ασχέτως αν την ψήφισαν ή όχι.
Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι διότι η επίθεση που δεχόμαστε ιδίως από την Γερμανία, είναι επίθεση και αντισυμβατική με την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την ΕΕ και άδικη και ανήθικη και παράνομη.

Για να ολοκληρώσουμε αυτή την συνέντευξη. Διαβάζω μαθαίνω ότι είστε από την φύση σας αισιόδοξος άνθρωπος. Συνεχίζετε και σήμερα να είστε λαμβάνοντας υπόψη το «πρεσάρισμα» που υφίσταται η χώρα;

Είμαι απόλυτα αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι πλέον ο ελληνικός λαός ενωμένος διαπραγματεύεται. Δεν έχουμε αυτή την στιγμή μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται όπως έλεγε ο κ Σαμαράς στους υπουργούς του στα «τέσσερα», αλλά όρθια κα μαζί της έχει το σύνολο του ελληνικού λαού και όταν ένας λαός είναι ενωμένος δεν μπορεί παρά να είναι νικητής.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…