Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος δημοσιογράφος στο Λουγκάνσκ από τα θραύσματα ρωσικής οβίδας

Ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκκένωσης από την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε σφοδρά πυρά τις τελευταίες ημέρες καθώς η Ρωσία έχει εστιάσει εκεί την προσοχή της στην προσπάθεια κατάληψης της πόλης Σεβεροντονέτσκ.  

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σήμερα στην περιοχή Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Σέρχιι Χαϊντάι, ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκκένωσης από την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε σφοδρά πυρά τις τελευταίες ημέρες καθώς η Ρωσία έχει εστιάσει εκεί την προσοχή της στην προσπάθεια κατάληψης της πόλης Σεβεροντονέτσκ.

Ο Χαϊντάι ανέφερε συγκεκριμένα:: «Σήμερα θωρακισμένο όχημα εκκένωσης επρόκειτο να παραλάβει 10 άτομα από την περιοχή και δέχθηκε εχθρικά πυρά. Θραύσματα από οβίδες τρύπησαν τη θωράκιση του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ένας διαπιστευμένος Γάλλος δημοσιογράφος που κατέγραφε την εκκένωση να τραυματιστεί θανάσιμα στο λαιμό».

Ο Γκαϊντάι ανήρτησε μια φωτογραφία δημοσιογραφικής διαπίστευσης που ταυτοποιεί τον δημοσιογράφο.

Ο κ. Χαϊντάι επιβεβαίωσε ότι η εκκένωση από την περιοχή έχει πλέον σταματήσει.

 Το γαλλικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι εξετάζει την αναφορά για τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες επανειλημμένα από την αρχή της ρωσικής εισβολής αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους στην Ουκρανία.

Μήνυμα Μακρόν

«Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».