Newsroom

Newsroom

"Όχι" στην ακύρωση απόλυσης 2 ελεγκτών που συνελήφθησαν με φακελάκια – Πώς δρούσαν

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου με τις οποίες απολύθηκαν από την υπηρεσία τους για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπούς ή ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας.

579e20251dc524d3178b466d

Τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΕΟ (πρώην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) το καλοκαίρι του 2007 πραγματοποίησε ελέγχους σε επιχειρήσεις, στην Σκύρο, τη Χαλκίδα, την Ερέτρια, το Αλιβέρι, την Αμάρυνθο και τη Λιανή ‘Αμμο Χαλκίδας.

Έτσι εκβίαζαν τους καταστηματάρχες

Ενώ ήλεγχαν κέντρα διασκεδάσεως, πρατήρια υγρών καυσίμων, πλυντήρια αυτοκινήτων, καταστήματα εμπορίας σκαφών αναψυχής, καταστήματα ελαστικών, έλεγαν ψευδώς ότι έβρισκαν στα βιβλία των ελεγχομένων φορολογικές παραβάσεις και τους εξανάγκασαν να τους δίνουν χρηματικά ποσά για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο για τις υποτιθέμενες παραβάσεις.

Σε μια από τις περιπτώσεις, σε κέντρο διασκεδάσεως της Χαλκίδας, αφού ήλεγξαν τα λογιστικά του βιβλία, απείλησαν τον ιδιοκτήτη με «την επιβολή προστίμου για ανύπαρκτες παραβάσεις, επιχείρησαν να τον εξαναγκάσουν να τους δώσει το ποσό των 1.000 ευρώ». Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και δεν έδωσε τα χρήματα στους τρεις υπαλλήλους.

Μετά την έρευνα που διεξήγαγε η Ασφάλεια Χαλκίδας, στον έναν υπάλληλο βρέθηκαν στην τσέπη του 3.400 ευρώ (των 500, 100 και 50 ευρώ) και στο πορτοφόλι του 425 ευρώ. Στο πορτοφόλι του δεύτερου βρέθηκαν 320 ευρώ και στο πορτοφόλι του τρίτου 500 ευρώ. Ακόμη, στο τσαντάκι του βρέθηκαν 5.000 ευρώ (χαρτονομίσματα των 50 ευρώ) σε δεσμίδα που είχε ακόμη πάνω την τραπεζική ταινία και σφραγίδα, όπως και την ημερομηνία 20 Ιουνίου 2007. Συνολικά και στους τρείς βρέθηκαν επάνω τους 9.645 ευρώ.

Οι τρεις υπάλληλοι συνελήφθησαν για εκβίαση κατά συναυτουργία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Με ένταλμα της Εισαγγελίας Χαλκίδας προφυλακίστηκαν και ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση από κοινού (τελεσμένη και σε απόπειρα) από υπαίτιους που μεταχειρίσθηκαν απειλή βλάβης της επιχείρησης των εξαναγκαζομένων και μάλιστα κατά συνήθεια και κατ΄ επάγγελμα» και για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί πρόκλησης τρόμου.

Στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε αναφέρεται ότι οι τρεις «έθιξαν το κύρος τόσο του ιδίου του εφοριακού υπαλλήλου και δη ελεγκτή μιας από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εντεταλμένου από την Πολιτεία για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου, κλονίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη των φορολογουμένων πολιτών και προκαλώντας αρνητικά σχόλια σε βάρος της υπηρεσίας».

Οι δύο από τους τρείς υπαλλήλους προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της απόλυσης αλλά οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…