Newsroom

Pandora Newsroom

Όταν ο Σκουρλέτης εκτός το κόμμα θέλει να κάνει κουμάντο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Βούτσης σιγοντάρει

Για την ακρίβεια ο γραμματέας αξίωσε, με υποστήριξη Βούτση, να μην κατατεθεί η ερώτηση των 77 βουλευτών κατά της  κυβέρνησης για τη παράλειψη της εφημερίδας  «Documento» από την διανομή των κονδυλίων στα ΜΜΕ για ενημέρωση σε θέματα κορονοϊού.

skourletis

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίσθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ  πριν από λίγα  24ωρα με πρωταγωνιστή τον απερχόμενο -και αποτυχημένο-γραμματέα της ΚΕ  κ. Παν. Σκουρλέτη και συμπαραστάτη τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο  κ. Σκουρλέτης ζήτησε από την Κ.Ο. του κόμματος   να  ακυρώσει ειλημμένη απόφαση που συνυπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της για λόγους που χαρακτηρίζονται «προσωπικοί».

Για την ακρίβεια ο γραμματέας αξίωσε, με υποστήριξη Βούτση, να μην κατατεθεί η ερώτηση των 77 βουλευτών κατά της  κυβέρνησης για τη παράλειψη της εφημερίδας  «Documento» από την διανομή των κονδυλίων στα ΜΜΕ για ενημέρωση σε θέματα κορονοϊού.

Την πρωτοβουλία για την ερώτηση ανέλαβε ο βουλευτής  Χρήστος Γιαννούλης και υπέγραψαν άλλοι 76 βουλευτές .

Με αφορμή τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης  εφημερίδας από ενημερωτική εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» οι βουλευτές θέλουν θέμα διαφάνειας της διαδικασίας, και καταγγέλλουν προσβολή της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του Τύπου.

Είναι φανερό ότι το θέμα της ερώτησης δεν είναι ακριβώς η εφημερίδα, αλλά με αφορμή τον αποκλεισμό της καταγγέλλεται η κυβέρνηση για τις πρακτικές της στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι δηλαδή μια πολιτική πρωτοβουλία που εγκρίθηκε από την συγκριτική πλειοψηφία της ΚΟ και φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Ωστόσο ο Π. Σκουρλέτης αξίωσε να μην κατατεθεί η ερώτηση  -και η ερμηνεία που δόθηκε είνααι ότι στο παρελθόν έχει δεχθεί κριτική από τον Κ. Βαξεβάνη και την εφημερίδα του.

Σε αντίστοιχους λόγους αποδίδεται και η συμπαράσταση που του προσέφερε ο Ν. Βούτσης, αλλά και μια μικρή ομάδα από τη φράξια  «53+» αφού οι περισσότεροι βουλευτές της υπέγραψαν.

Μέλη της ΚΟ όμως του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν προσβλητική για την λειτουργία της παρέμβαση του -βουλευτή Επικρατείας σ’ αυτή τη Βουλή- γραμματέα.  Πολλοί εξοργίσθηκαν για την προσβολή και της δημοκρατικής διαδικασίας, αφού ήθελε να ακυρώσει μια απόφαση που είχε την έγκριση της πλειοψηφίας- προσφέροντας κατ’  ουσίαν υπηρεσία στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι εκτός από την αποδεδειγμένη στη περίπτωση του ΑΠ  αξίωση του Σκουρλέτη να καταγγέλλονται με κομματική απόφαση τα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική στον ίδιο, αντίστοιχα θέματα έχει θέσει σε κομματικές διαδικασίες και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Εννοείται ότι κανείς από τους δυο, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν υπέγραψαν της ερώτηση- όπως και ο «σκληρός» της φράξιας  Ανδρέας Ξανθός.

* Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Οι Προτάσεις μας

ΟΗΕ: Κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με την ιστορική γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την κλιματική δικαιοσύνη

ΟΗΕ

ΟΗΕ: Κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με την ιστορική γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την κλιματική δικαιοσύνη

Όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ καλούνται να στηρίξουν μια σειρά ιστορικών συμπερασμάτων για την κλιματική…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ: «Το ψέμα και η λάσπη είναι πλέον η επίσημη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

6893007

Αιχμές ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ: «Το ψέμα και η λάσπη είναι πλέον η επίσημη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκ νέου το ερώτημα: «είναι μη ηθικό να εκμισθώνεται το οικογενειακό ακίνητο…

Νίκος Χριστοδουλίδης στη Βουλή: «Για εμάς η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Nikos xristodoulidis

Νίκος Χριστοδουλίδης στη Βουλή: «Για εμάς η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μνημόνευσε τους «Έλληνες της Κύπρου που πήραν μέρος στους…

Αιχμές Καραμανλή σε Μαξίμου: «Η δική μας κυβέρνηση, είχε πολυδιάστατη προσέγγιση στην εξωτερική της πολιτική»

karamanlis 6

Αιχμές Καραμανλή σε Μαξίμου: «Η δική μας κυβέρνηση, είχε πολυδιάστατη προσέγγιση στην εξωτερική της πολιτική»

Η τοποθέτηση γίνεται μία μέρα πριν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ενώ έχει προκληθεί…

Στο «κόκκινο» η ένταση μεταξύ Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου: «Είναι παρακρατικός» – «Είσαι υποκρίτρια»

MixCollage 18 Mar 2026 01 30 PM 9754 2048x1008 1

Στο «κόκκινο» η ένταση μεταξύ Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου: «Είναι παρακρατικός» – «Είσαι υποκρίτρια»

Η ίδια έκανε λόγο για «παρακράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι δέχεται πολιτική στοχοποίηση και…

Αθήνα προς Άγκυρα: «Δεν θα ανεχθούμε αναθεωρητικές προσεγγίσεις» – Ηχηρή απάντηση στο νομοσχέδιο για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

dendias

Αθήνα προς Άγκυρα: «Δεν θα ανεχθούμε αναθεωρητικές προσεγγίσεις» – Ηχηρή απάντηση στο νομοσχέδιο για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Ξεκάθαρο μήνυμα από Δένδια και Γεραπετρίτη απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις για θεσμοθέτηση των μονομερών διεκδικήσεων…

Βαρουφάκης: Αποκάλυψε γιατί δεν θα δει τη Eurovision το Σάββατο – «Η γενοκτονία δεν έχει πλάκα»

6651659

Βαρουφάκης: Αποκάλυψε γιατί δεν θα δει τη Eurovision το Σάββατο – «Η γενοκτονία δεν έχει πλάκα»

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, με ένα σύντομο βίντεο, κάλεσε τον κόσμο να βρει έναν…