ΦΛ

Φωτεινή Λαμπρίδη

Όταν ο Πρετεντέρης κρύβει το Ζάππειο πίσω από τη φούστα της Αχτσιόγλου

Δεν είναι αρκετό το γεγονός ότι οι τηλεθεατές έχουν ξεχάσει πως είναι ο δημοσιογράφος να στριμώχνει την εξουσία με τις ερωτήσεις του, εκπροσωπώντας τον λαό κι όχι τον εργοδότη του.

986341

Δεν τους φτάνει που για πρώτη φορά υπάρχει τέτοια σχεδόν απόλυτη ομοφωνία στα κυρίαρχα ΜΜΕ υπέρ της κυβέρνησης. Δεν τους φτάνει που οι φωνές όλων των κομμάτων, χάνονται πίσω από τα χειροκροτήματα των καναλιών στον Κ. Μητσοτάκη. Δεν τους αρκεί που έχουν εξαφανίσει από τα παράθυρά τους όλες τις κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβέρνηση. Δεν είναι αρκετό το γεγονός ότι οι τηλεθεατές έχουν ξεχάσει πως είναι ο δημοσιογράφος να στριμώχνει την εξουσία με τις ερωτήσεις του, εκπροσωπώντας τον λαό κι όχι τον εργοδότη του.

Τίποτα δεν είναι αρκετό, για το παμφάγο σύστημα μιας μικρής ελίτ της χώρας μας που εκφράζουν οι δημοσιογραφικές περσόνες. Γι ’αυτό επιστρατεύεται και ο σεξισμός. Αυτό ήταν πάντα το όπλο της λούμπεν δεξιάς κι ας το οικειοποιήθηκε και το ΠΑΣΟΚ στην περίοδο της παρακμής του, κι ας αυτοχαρακτηρίζονται οπαδοί του μεσαίου χώρου οι δημοσιογράφοι που καταφεύγουν χωρίς ντροπή στον σεξισμό για να κρύψουν την ανυπαρξία των επιχειρημάτων τους ενάντια στην άλλη άποψη.

Αυτή τη φορά στον ρόλο του πολλά βαρύ μάτσο αρσενικού, ο Γιάννης Πρετεντέρης που από τα όσα ειπώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο είχε να πει ότι «Στα γυρίσματα του Μένουμε όρθιοι ΙΙΙ, βασικές πρωταγωνίστριες ήταν η Αχσιόγλου κι η Νοτοπούλου».

Μετά πέρασε στα μίνι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας γιατί είναι πιο σημαντικό η συζήτηση να παραμείνει σε αυτά: «Όλοι σχολίασαν το μίνι της Αχτσιόγλου γιατί ξέρουν ότι τα διχίλιαρα που μοίρασε ο Τσίπρας δεν θα έρθουν»

Ο Γ. Πρετεντέρης επανέλαβε κάμποσες φορές το …«τώρα πάω στον Μητσοτάκη που έχει πιο πολύ ενδιαφέρον γιατί ο Τσίπρας μοίρασε λεφτά οκ...», βάζοντας επίσης μια γαρνιτούρα σεξισμού «… τα οποία θα παίρνουνε και φιλενάδες, για όποιον έχει…». Πηγαίνει στον Μητσοτάκη που έχει πιο πολύ ενδιαφέρον βέβαια, γιατί φρόντισε η ΝΔ να κλείσει συνέντευξη για τον πρωθυπουργό με την κυρία Ζαχαρέα, την ώρα που παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ τις προτάσεις του.

Το σεξιστικό παραλήρημα,  δεν εξαιρεί κανένα φύλο, αφού ο Γ. Πρετεντέρης στην προσπάθεια του  να καθησυχάσει την κυβέρνηση για το πρόσφατο βατερλό του Έβρου, συμβούλεψε τον κύριο Δένδια να μην ακούει όσους του κάνουν κριτική αφού «… έτσι είναι η πολιτική, με τον κάθε πίπα που θα βγαίνει να λέει ότι καταλαμβάνουνε τον Έβρο».

Μια ακροάτρια παρενέβη γράφοντας «…μην ασχολείστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πείτε για τους κατοίκους που φεύγουμε από τα σπίτια μας και τους μετανάστες που κάνουν μπάρμπεκιου» κάνοντας φανερό, ποιους ακροατές προσελκύει ο κος Πρετεντέρης και οι ομοϊδεάτες του και με ποιον τρόπο εκπαιδεύουν τους ακροατές τους.

Έτσι ήταν πάντα μη γελάς, τα ΜΜΕ της δεξιάς. Και είναι υπόθεση και των κομμάτων και των σοβαρών δημοσιογράφων και των πολιτών να δημιουργηθεί ένα ικανό αντίβαρο στην πληροφόρηση, με έναν λόγο που να προάγει τον σοβαρό δημοκρατικό διάλογο και να απομονώνει το λουμπεναριό που κινδυνεύει (αν δεν έχει γίνει  ήδη), να καθιερώσει τον λόγο αυτόν, ως το mainstream ύφος της ενημέρωσης. Αν δεν τα καταφέρουμε, κάποια στιγμή τους Πρετεντέρηδες θα αντικαταστήσουν οι καθαροί εκπρόσωποι του υβριστικού λούμπεν δημοσιογραφικού λόγου που δεν είναι άλλοι από τους καθαρόαιμους

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…