"Όσα καταγγέλλονται στο Documento συμπίπτουν με επίσημα πορίσματα" λέει ο Πολάκης

Ηχηρή παρέμβαση του Παύλου Πολάκη για όσα δημοσιεύθηκαν στο Documento της Κυριακής, αναφορικά με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, που είχε μετατραπεί σε έναν οργανισμό διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ρουσφετιού και «μαύρου» χρήματος. «Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος απέναντι στους πολίτες να εξετάσει τη γνησιότητα των στοιχείων» τονίζει ο αν. υπουργός.

583303031dc52424328b4616

Το πρώτο θέμα του Documento προκαλεί πολιτικούς τριγμούς για τις εξωθεσμικές πρακτικές που ακολουθούσαν προβεβλημένα πρόσωπα όχι μόνο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Εκτός από τον φερόμενο «εξυπηρετητή», Θ. Παπαδημητρίου, πρώην υπουργικά στελέχη φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο αλισβερίσι διορισμών. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει απασχολήσει πολλάκις την κοινή γνώμη αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη διανομή δημόσιου χρήματος, με σκοπό την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών εκστρατειών. Εν πολλοίς, οι εκστρατείες αυτές δεν είχαν κανένα σημείο αναφοράς με το ίδιο το κέντρο, ενώ θα μπορούσαν να μην έχουν πληρωθεί καν αφού αποτελούσαν κοινωνικά μηνύματα. Λόγου χάρη, η καμπάνια κατά του καρκίνου, όταν η επάρατη νόσος βαφτίστηκε μεταδοτική, και η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου Documento πυροδότησε σειρά εξελίξεων. Πρώτα, η αντίδραση του «ευυπόληπτου» Άδωνι Γεωργιάδη μέσω ΔΟΛ, ο οποίος παρέθεσε νομικίστικα επιχειρήματα αντί να δώσει απάντηση στην ουσία του ζητήματος. Το δημόσιο συμφέρον κατατάσσεται δεύτερο, σύμφωνα με το σκεπτικό του αντιπροέδρου της ΝΔ, καθόσον ο τρόπος κτήσεως στοιχείων που αναδύουν δύσοσμες πτυχές του δημόσιου βίου του -κατά την υπουργική του θητεία- είναι πιο σημαντικός από τα ίδια τα στοιχεία. «Συκοφαντίες» χαρακτήρισε τα στοιχεία ο Γεωργιάδης πριν ανακοινώσει πως θα προβεί σε μηνύσεις και αγωγές.

«Σε ό,τι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος, καλό θα ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να απαντήσουν αν όσα γράφει το δημοσίευμα είναι αληθινά, όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση να κάνουν ως δημόσια πρόσωπα» απάντησε το Documento στα όσα είπε ο Γεωργιάδης από τον μιντιακό χώρο που είτε παράγει είτε προωθεί την πολιτική γραμμή της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζει πως όσα αναφέρονται στις δημοσιευμένες υποκλαπείσες συνομιλίες συνδέονται με επίσημα πορίσματα κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη έχει χρέος να εξετάσει τη γνησιότητα των στοιχείων που δημοσίευσε η εφημερίδα.

«Η Δικαιοσύνη έχει χρέος να εξετάσει τη γνησιότητα των στοιχείων»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη:

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο και ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες του πρώτου φύλλου της εφημερίδας Documento, η Νέα Δημοκρατία, ευρισκόμενη προφανώς σε κατάσταση πανικού, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εν μία νυκτί μεταλλάσσεται από θιασώτης της πολυφωνίας στο χώρο των ΜΜΕ, σε στοχοποιητή συγκεκριμένων μέσων.

Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία, ότι εκείνη είναι το κόμμα που υιοθετεί και μετατρέπει σε αντιπολιτευτική γραμμή τα πιο κίτρινα δημοσιεύματα της μοναδικής εφημερίδας, που μέσω κουπονιών, «πληρώνει» τους αναγνώστες για να την αγοράσουν, εκείνη είναι που υπαγορεύει ή αντιγράφει από ανακοινώσεις εξαρτημένων ηγεσιών συνδικαλιστικών οργανώσεων, χαρακτηρισμούς όπως «Μαυρογιαλούρoς» για τον πρωθυπουργό.

Είναι προφανές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έντρομο μπροστά στο ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ερείσματός του στην κοινωνία, σε ποσοστά Γκόρτσου στη Δώθε Παναγιά, ως συνέπεια ενδεχόμενης επαλήθευσης αυτών και άλλων καταγγελιών, σπεύδει να μιλήσει για υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών, παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές και ψέματα. Δεδομένου ότι οι ηχογραφήσεις των συνομιλιών φέρονται να έγιναν την περίοδο 2013 – 2014, εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία παραδέχεται ότι επί των ημερών της λειτουργούσε οργανωμένο παρακράτος.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί δημοσιεύματα στηριζόμενα σε ανώνυμες καταγγελίες και δεν είναι αρμόδια να αξιολογήσει τα παρατιθέμενα στοιχεία. Όμως, σε κάθε περίπτωση, επειδή τα όσα καταγγέλλονται στο δημοσίευμα της ως άνω αναφερόμενης εφημερίδας έχουν σχέση με την καταστρατήγηση του δημοσίου συμφέροντος και συμπίπτουν με πλήθος άλλων καταγγελιών και συμπερασμάτων σε πορίσματα κρατικών ελεγκτικών υπηρεσιών, τα οποία έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω έλεγχοι, τόσο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), όσο και της Εισαγγελίας, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος απέναντι στους πολίτες της χώρας να εξετάσει τη γνησιότητα των στοιχείων, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να απονείμει Δικαιοσύνη. 

Όταν η ΝΔ προάσπιζε τη δημοσιογραφία των Πορτοσάλτηδων

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που πριν λίγες βδομάδες διερύγνυε τα ιμάτιά της για την προάσπιση των Πορτοσάλτε και Παπαπαναγιώτου, έβγαλε ανακοίνωση για όσα δημοσίευσε το Documento, κάνοντας λόγο για μεθόδους παρακρατικών λογικών. 

«Η εφημερίδα “Documento” φροντίζει από το πρώτο κιόλας φύλλο της, να εμφανίσει υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών. Παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές, ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε μια νέα κυριακάτικη εφημερίδα, που κατάφερε να απαξιωθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της. Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την επίδειξη κιτρινισμού. Σύντομα, δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα να σας δίνει την παραμικρή σημασία», ήταν η επίσημη ανακοίνωση του Μοσχάτου. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, κανένα σημείο της ανακοίνωσης δεν προσεγγίζει και πολύ περισσότερο δεν απαντά στις αποκαλύψεις της εφημερίδας. Μία σειρά από χαρακτηρισμούς πήραν τη θέση της απάντησης που θα έπρεπε να έχει δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ίσως, βέβαια, τα σχόλια φερόμενων εκπαιδευτών επικοινωνιακής επιμόρφωσης και λοιπών δημοσιολόγων που θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Κλιντ Ίστγουντ» της πολιτικής πραγματικότητας, χρήζουν υπεράσπισης από τη ΝΔ μπροστά στα όσα αποκαλύφθηκαν για τη σκιώδη δράση υπουργών της.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…