Newsroom

Newsroom

Οριστική λύση για τα αυθαίρετα μετά τις 31 Ιανουαρίου

Σε οριστική λύση για τα αυθαίρετα, με την κατηγοριοποίηση και τη διαβάθμιση των παρανομιών, μετά από πέντε παρατάσεις και περισσότερες…

Σε οριστική λύση για τα αυθαίρετα, με την κατηγοριοποίηση και τη διαβάθμιση των παρανομιών, μετά από πέντε παρατάσεις και περισσότερες από σαράντα τροπολογίες του επίμαχου νόμου 4014,  προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη.

Ο κ. Καλαφάτης, σε συνάντηση που είχε με διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι οι αποφάσεις για τα αυθαίρετα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν στις 31 Ιανουαρίου. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως ο συγκερασμός της προστασίας του περιβάλλοντος, των προβλημάτων των πολιτών και της δημοσιονομικής ανάγκης, αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας, επισημαίνοντας ότι με την πολεοδομική μεταρρύθμιση καταπολεμούνται προβλήματα και παθογένειες, ώστε «να διευκολυνθεί χωροταξικά η έλευση επενδύσεων στη χώρα.

Όσον αφορά τα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από την 1-8-12 έως την 10-9-12, ο μέσος όρος των παραβόλων και προστίμων ανήλθε σε 385.821 ευρώ την ημέρα, ενώ μετά την παράταση τα έσοδα αυξήθηκαν σε 530.888 ημερησίως, καθώς παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των τακτοποιήσεων. Τέλος, ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε ως κορυφαία προτεραιότητα του υπουργείου τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπου επιχειρείται ο αποτελεσματικός συντονισμός και η επίσπευση των απαιτούμενων έργων, με παράλληλη ενδυνάμωση του άξονα τέσσερα του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) με επιπλέον 70 εκατ., ποσόν το οποίο θα διατεθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.