Θρίαμβος του "κόκκινου" Κόρμπιν – Επανεξελέγη επικεφαλής των Εργατικών με 61,8%

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανεξελέγη στην ηγεσία των Εργατικών με 61,8% έναντι 38,2% του βουλευτή Όουεν Σμιθ παρά την αντίσταση της ελίτ του κόμματος του. Έναν χρόνο μετά την εντυπωσιακή επικράτησή του και την ανάδειξη του στην ηγεσία των Εργατικών, ο 67χρονος βετεράνος της πολιτικής και αδιαφιλονίκητο φαβορί έναντι του βουλευτή Όουεν Σμιθ

57e667a01dc5248b4f8b457e

(του 46χρονου σχετικά άγνωστου πολιτικού από την Ουαλία) είναι εκ νέου επικεφαλής του κόμματος του.  

Παρά τη σαρωτική του νίκη το 2015, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναγκάστηκε να δώσει ξανά μάχη για να παραμείνει στην ηγεσία αφού οι 172 από τους 230 βουλευτές των Εργατικών ενέκριναν στα τέλη Ιουνίου πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι έκανε απρόθυμα εκστρατεία εναντίον του Brexit στο δημοψήφισμα.

Στην πραγματικότητα, η κρίση σιγόκαιγε από την πρώτη ημέρα της ηγεσίας του ακτιβιστή κατά της λιτότητας και του πολέμου στην ηγεσία του κόμματος.

Η πλειονότητα των βουλευτών και των στελεχών των Εργατικών, ενός κόμματος με 116 χρόνια ιστορίας, λένε πως το αριστερό προφίλ του Κόρμπιν εγγυάται μια «εκλογική καταστροφή» στις προσεχείς εθνικές εκλογές το 2020.

Οι δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά τον ευνοούν, καθώς τα τρία τέταρτα των Βρετανών θεωρούν ότι δεν είναι ικανός να ηγηθεί της χώρας.

«Δεν ήμασταν ποτέ τόσο μακριά από την εξουσία από το 1930», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος είχε ηττηθεί από τον αδελφό του, Εντ, στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2010.

Αλλά για την πλειοψηφία των περίπου 550.000 μελών του «μεγαλύτερου κόμματος της Ευρώπης», ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι φορέας της ελπίδας για την επιστροφή σε μια «αληθινή Αριστερά» και τη ρήξη με την κληρονομιά της στροφής προς το κέντρο που έκανε ο Τόνι Μπλερ.

Ωστόσο η σύγκρουση δεν θα τελειώσει με τη νίκη Κόρμπιν: σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο «πόλεμος χαρακωμάτων» θα συνεχιστεί, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν τη διάσπαση των Εργατικών και τη δημιουργία ενός κόμματος της κεντροαριστεράς.

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…