Οργή για την τέταρτη αναβολή της δίκης αντιδημάρχου Πύργου

Ερωτηματικά προκύπτουν για δικαστήριο του Πύργου Ηλείας μετά από την αναβολή για τέταρτη (!) συνεχόμενη φορά της εκδίκασης των παρανομιών…

fragantonis

Ερωτηματικά προκύπτουν για δικαστήριο του Πύργου Ηλείας μετά από την αναβολή για τέταρτη (!) συνεχόμενη φορά της εκδίκασης των παρανομιών σε βάρος του περιβάλλοντος,  του αντιδημάρχου καθαριότητας Πύργου, Παναγιώτη Φραγκαντώνη.

Η νέα αναβολή εκδίκαση της υπόθεσης προκαλεί οργή και εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες για την στάση ορισμένων δικαστικών λειτουργών απέναντι στον αυτοδιοικητικό παράγοντα , στον οποίον έδωσαν στις 11/2/2014 τέταρτη αναβολή για τις 25/11/2014 .

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Μακρισίων Ηλείας, με την τελευταία αναβολή  ο αιρετός εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφεύγει τα «προβλήματα»  σε περίπτωση καταδίκης του και μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.    

Ο αντιδήμαρχος του Πύργου αντιμετωπίζει την  κατηγορία της υποβάθμισης του περιβάλλοντος επειδή πριν από δύο περίπου χρόνια – με βάση το κατηγορητήριο – έδωσε εντολή παράνομα στους οδηγούς 4 απορριμματοφόρων του δήμου Πύργου να ρίξουν σκουπίδια στον κλειστό τότε ΧΑΔΑ των Λιμνών Αλφειού  για τον οποίον αντιδρούν σήμερα δυναμικά οι κάτοικοι των Μακρισίων της Αλφειούσας, τα κόμματα της Αριστεράς και οι Οικολογικές Οργανώσεις.

Με βάση την Έκθεση Αυτοψίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που περιέχεται στον φάκελο της δικογραφίας , από το 1057/9/17α/24.9.2012 έγγραφο του ΑΤ Κρεστένων προκύπτει ότι ο αντιδήμαρχος του Πύργου Φραγκαντώνης Παναγιώτης ως εντολέας τεσσάρων απορριμματοφόρων του δήμου απέρριψε απορρίμματα στον ανωτέρω ανενεργό ΧΥΤΑ. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι ο αντιδήμαρχος του Πύργου παρέβη την 4829/16.7.10 απόφαση του τότε νομάρχη Ηλείας περί παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ στη θέση «Λίμνες» ενώ τονίζεται η μη αποκατάσταση της συγκεκριμένης χωματερής.

Ο αντιδήμαρχος του Πύργου , πριν από δύο περίπου μήνες σε δημόσια τοποθέτησή του χαρακτήρισε ως «μπούρδες και αέρα κοπανιστό » την  αυτοψία των τριών Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ στον σκουπιδότοπο της ντροπής δίπλα από τον ποταμό Αλφειό ενώ αμφισβήτησε ευθέως και το σχετικό Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο αυτοδιοικητικός παράγοντας  , χαρακτήρισε επίσης δημόσια «ως συμμορία» την δημοσιογραφική ομάδα του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Ionion FM» και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους του σταθμού  για «δημοσιογραφική αλητεία»,   επειδή τόλμησαν να μεταφέρουν  την αλήθεια στους πολίτες για το θέμα των Λιμνών Αλφειού . Μια αλήθεια που βασιζόταν και βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοψίες , πορίσματα και επίσημα έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών που ο κ. Φραγκαντώνης χαρακτήρισε ως «μπούρδες». Ο αιρετός του δήμου Πύργου Ηλείας είναι αυτός που την ίδια χρονική περίοδο  απέδωσε ξανά δημόσια , στα κόμματα της Αριστεράς , το αδιέξοδο με τα απορρίμματα  στην περιοχή του.-

 

 

 

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…