Ομοβροντίες κατά του προϋπολογισμού από την αντιπολίτευση

Για υπερφορολόγηση και συρρίκνωση των εισοδημάτων των μικρών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων κάνει λόγο σύσσωμη η αντιπολίτευση, με τις τοποθετήσεις των εισηγητών από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ να έχουν έντονο προεκλογικό άρωμα.

5836f5401dc524e6208b4573 1

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχτηκαν κυβέρνηση και ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Επιτροπή για τη συζήτηση του προϋπολογισμού. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, άλλη μια φορά επανέφερε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές. «Θα το δείτε ότι στο τέλος ακόμα κι αν η ΝΔ σας παρακαλάει να μην κάνετε εκλογές, θα κάνετε ηρωική έξοδο για να περιορίσετε την ήττα σας και να διασωθείτε. Κάντε το όμως όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα είναι καλό για την πατρίδα» σχολίασε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε στην κυβέρνηση ότι «δουλεύει ψιλό γαζί» τους ψηφοφόρους της όταν μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνικό πρόσημο του προϋπολογισμού, καθώς τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι κοινωνικές δαπάνες θα είναι μειωμένες και το μερίδιο των έμμεσων φόρων είναι αυξημένο.

«Εσείς κυβερνάτε. Εμείς πληρώσαμε τα ψέματα και τις αυταπάτες σας. Και το πικρό ποτήρι θα το πιείτε εσείς μέχρι τέλους» είπε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος τόνισε: «Δεν έχει κανένα κοινωνικό και αριστερό πρόσημο ο προϋπολογισμό σας. Είναι μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης των φτωχών και των αδύναμων, αφού το μακρύ χέρι της κυβέρνησης τους αφαιρεί από την τσέπη 4,8 δις ευρώ για να τους δώσει πίσω λιγότερο από 900 εκ ευρώ. Δεν υπάρχει ούτε αναδιανομή, ούτε αριστερό πρόσημο, γιατί αν δεν πρόκειται για λογιστικού χαρακτήρα πολιτική απάτη αυτό πώς αλλιώς μπορεί να το πει κανείς;»

Αντιλαϊκό και ταξικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι κάνει αναδιανομή από τα φτωχά κοινωνικά στρώματα υπέρ του κεφαλαίου, ενώ τόνισε ότι απαιτείται αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος, ώστε να αποκτήσει έναν αντικυκλικό χαρακτήρα για να μπει ένα τέλος στη λιτότητα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…